Hyppää sisältöön

ZOO IS LOOSE taidenäyttely

1.3. - 29.5.2024
Teatteri PROvinssi
Jaana Kähösen taidenäyttely ZOO IS LOOSE Teatteri PROvinssin lämpiössä on avoinna teatterin aukioloaikoina: lipunmyynnin aikana sekä tuntia ennen esityksiä.

Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviin pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä. Uniikit kuvateokset painetaan sametille pienissä, 8 kappaleen sarjoissa. Jaana asuu ja työskentelee Turussa ja Mathildedalissa. Jaanan töitä on ollut esillä paitsi hänen omassa kesägalleriassaan Mathildedalissa myös lukuisissa taidenäyttelyissä, mm. Salon taidemuseo Veturitallissa, Helsingin Vapaakaupungin olohuoneen galleriassa, Teijon Masuunilla, Turun Tuulenpesässä sekä Salon Taiteilijaseuran Galleriassa. Hän on toiminut Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2022-23, ja hänen töitään on vuokrattavissa Salon Taiteilijaseuran Taidelainaamosta. Jaana on valittu Turun Yrittäjien Vuoden 2023 Hantvärkkäriksi. P.S. teoksissa esiintyvä pieni 40-luvun Cessna on Jaanan tavaramerkki; lentokone, jota hän on itse paljon lentänyt.

Näyttely on avoinna Teatteri PROvinssin aukioloaikojen puitteissa 1.3.–29.5.2024 ti, ke klo 11–15 ja tuntia ennen esityksiä. Avajaiset pe 1.3.2024 klo 18:00–19:00.

”Asuin lapsena aivan Helsingin luonnontieteellisen museon kulmilla, ja museossa tulikin vierailtua ahkerasti ihmettelemässä niin täytettyjä eläimiä, dinosaurusten luurankoja kuin ylipäänsä tutustumassa eläinmaailman saloihin. Museon eläimet alkoivat usein elää omaa elämäänsä mielikuvituksessani ja leikeissäni. Rakkaus eläimiin ja luontoon onkin ollut elämässäni läsnä aina. Kävin viime syksynä vuosikymmenten tauon jälkeen vierailulla museossa. Paitsi että käynti herätti lapsuusmuistot, se antoi idean kevään näyttelylle teatteri PROvinssin tiloissa. Mitä jos museon eläimet ”karkaisivatkin” hetkeksi pois museoympäristöstä täysin uusiin maisemiin, jotka eivät ole niille edes luontaisia? Tämähän sopisi aiheena myös teatteriin! Teoksissani olenkin siirtänyt museossa kuvaamani eläimet hetken matkailijoiksi niille epätyypillisiin ympäristöihin. Tai kuten Haminan mursun Stenan kohdalla sukeltamaan takaisin merellisiin maisemiin. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!” Jaana Kähönen.

www.djk.fi
#salontaiteilijaseura

DJK Design Jaana Kähönen
Päivitetty 5.2.2024