Hyppää sisältöön

Wiurilan kesän Studionäyttely – Erik Creutziger, Kim Jotuni, Kreetta Järvenpää, Jenni Vakkilainen

14.6. - 25.8.2024
Wiurilan kartanon näyttelytilat Kaariholvin Galleria / Galleria Pääsky
Tapahtuma on huomioinut osittain saavutettavuuden.
Wiurilan kesä logo ja maalaus naisesta
Eric Creutziger, Misantroopin takapiha
Kim Jotuni, The End Of The Party
Kreetta Järvenpää, Sideshow III
Jenni Vakkilainen, Sweet Kisses

Wiurilan kesän Studionäyttely – Erik Creutziger, Kim Jotuni, Kreetta Järvenpää, Jenni Vakkilainen

Tervetuloa Studionäyttelyyn!

Wiurilan kesän historian ensimmäinen Studionäyttelykesä käynnistyy 14.6.2024.

Näyttelyssä ovat mukana kuvataiteilija Erik Creutziger (Helsinki), kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Kim Jotuni (Järvenpää), taiteilija ja valokuvaaja Kreetta Järvenpää (Helsinki) sekä kuvataiteilija Jenni Vakkilainen (Porvoo).

Tulevan kesän näyttelyssä korostuvat ilo, huumori ja keveys. Kasvu, kypsyminen, kukoistus ja kuivuminen seuraavat sekä kesän kulkua että elämän vaiheita. Kukin taiteilijoista on myös tarinankertoja, jonka kieli kulkee omintakeista polkuaan ja muodostaa ajatuksenjuoksuja ja katkelmia, joita katsoja voi täydentää pysähtymällä taiteen ääreen. Taiteilijoiden teokset muodostavat teemallisesti ja teknisesti toisiaan tukevan monimuotoisen kokonaisuuden. Taiteilijat kutsuttiin näyttelyyn kuraattorien toiveiden mukaisesti, julkista hakua Studionäyttelyyn ei järjestetty.

Jenni Vakkilaisen teoksissa leikkisyys, herkkyys ja ilo muodostavat monimuotoista maalauksellisuutta. Vakkilainen työskentelee kerroksellisesti ja vapaasti, luoden teoksiinsa tilallisia ja hengittävä maailmoja. Herkistymällä havainnoimaan pinnan, materiaalin ja värin vaikutusta toisiinsa, maalaukset rakentuvat abstrakteiksi kartoiksi, kuvaelmiksi ja tageiksi.

Erik Creutziger työstää maalaussarjaa nimeltä Hedonistin takapiha. Värikkään teoskokonaisuuden taustalla on ajatus kätketyistä nautinnoista tai jonkinlaisesta salaisesta elämästä. Maalauksiin muodostuu tunnelma, jossa aika- ja todellisuustasot sekoittuvat keskenään. Nähty, koettu ja fantasia sekoittuvat keskenään; ihminen maisemassa on sekä läsnä tapahtumissa että poissaoleva ja häilyvä hahmo. Muoto ja aineellisuus hajoavat huljuviin väreihin ja ajattomuuteen.

Myös Kreetta Järvenpäälle värit, muodot ja tunnelmat ovat olennaisia. Järvenpään teokset polveutuvat alankomaalaisten 1600-luvun taiteilijoiden kukka-asetelmamaalauksista nykyaikaan. Kukkien symboliarvo on vivahteikas ja monimuotoinen – niiden valokuviin tallentuva elinkaari kukoistuksesta käpertymiseen ja kuivumiseen on täynnä heijastumia myös inhimillisestä elinkaaresta.

Kim Jotunia kiinnostavat luonnossa piilevät rakenteet, toistuvuus sekä järjestyksen ja kaaoksen vuoropuhelu. Usein puusta piirtyy esiin ihmishahmoa muistuttavia olentoja, joissa on jotain tuttua, mutta samalla jotain vierasta ja häiritsevää. Jotunilla on vankka osaaminen kuvanveiston perinteisistä tekniikoista, etenkin puun veistämisestä. Viimeisten vuosien aika Jotuni on alkanut yhä enemmän tuoda taiteeseensa mukaan 3D -mallinnusta ja äänimaailmoja. Ne ovat työvälineitä siinä, missä veistotaltta ja moottorisahakin. Työvälineet ovat ajattelun välineitä, jotka ohjaavat mielikuvia ja ilmaisua.

Wiurilan kesä

Vuodesta 2024 alkaen Wiurilan kesä Contemporary ry:n ryhmänäyttelytoiminta muuttuu biennaalimuotoiseksi. Joka toinen vuosi tulevasta kesästä alkaen, Kaariholvin Gallerian ja Galleria Pääskyn tiloissa esitellään 1-5 aikalaistaiteilijan Studionäyttely, jonka Wiurilan kesä kuratoi. Galleriat Kaariholvi ja Pääsky sijaitsevat upeassa, C.G. Engelin suunnittelemassa talouskeskuksessa.

Laaja, kuratoitu biennaalinäyttely tullaan jatkossa järjestämään vuorovuosina Studionäyttelyn kanssa, seuraavan kerran kesällä 2025. Biennaalivuosina näyttelytiloina toimivat kartanopihan keskiössä sijaitsevat Viljamakasiini, Kaariholvi, Galleria Pääsky, Avaingalleria, Galleria Johannes, Galleria Hotelli sekä kartanon laaja puistoalue.

Alueella voi lisäksi vierailla Wiurilan kartanon koti- ja hevosvaunumuseossa, nauttia ravintolan antimista, pelata golfia ja padelia, ulkoilla sekä yöpyä.

Tarjoamme vapaan pääsyn kiinnostavaan ja monimuotoiseen nykytaidenäyttelyyn sekä mahdollisuuden samalla tutustua kartanon historiaan, talousrakennuksiin ja miljööseen. Wiurilan kesä kutsuu elämykseen!

14.6.-25.8.2024 Kaariholvin Galleriassa ja Galleria Pääskyssä. Avoinna päivittäin klo 11-18, (juhannuksena 21.-23.6. suljettu).

Näyttelyt tuottaa Wiurilan kesä Contemporary ry.
Tuotantoa tukevat Wiurilan kartano ja Salon kaupungin kulttuuripalvelut.
Muutokset mahdollisia.

wiurilankesa@gmail.com

www.wiurilankesa.fi IG Wiurilankesä FB Wiurilankesä
Päivitetty 16.5.2024
Yhteystiedot
Wiurilan kesä Contemporary ry
044 0727 569 / 041 4538 057
Viurilantie 126,
24910 Halikko
https://www.wiurilankesa.fi