Hyppää sisältöön

Tutustumisretki Taiteen taloon ja Kirjan talon toimintaan

Pe 3.5.2024 klo 14:00 - 20:00
Taiteen talo, Turku

Kulttuurikumppanit järjestää perjantaina 3.5.2024 retken Turkuun tutustumaan Kirjan talo – Bokens Hus ry:n ja Taiteen talon toimintaan. Retkiohjelma pitää sisällään myös sanataidetyöpajan aiheesta sanailmapiiri osallisuuden rakentajana – sanataiteen näkymiä esteettömyyteen. Mukaan ovat tervetulleita myös salolaisten taide- ja kulttuuriyhdistysten edustajat, ilmoittautumisohjeet löydät alempaa.

Ohjelma:

Sanailmapiiri osallisuutta rakentamassa -työpaja

Sanat joita käytämme ovat valintoja ja sanailmapiiri on keskeinen osa esteetöntä työ- ja palveluympäristöä. Koulutus avaa arjen kommunikaation merkitystä työilmapiirille ja sanataiteen näkökulmaa arkisiin kielen käytön tilanteisiin. Harjoitteiden teemana on fantastinen Salo – kulttuurin tila ja tilat. Ohjaajina Kirjan talon koulutetut sanataideohjaajat.

Tutustuminen taiteen tiloihin Turussa

Taiteen talo on vetovoimainen, eri taiteenlajeja yhdistävä kohtaamispaikka niin tekijöille kuin kokijoillekin. Talo avattiin Turun Vanhankaupungin sydämeen keväällä 2022 taiteen ja kulttuurin kodiksi taiteen tekijöille, kaupunkilaisille ja matkailijoille. Taiteen talossa toimii kuvataiteilijoita, esittävän taiteen tekijöitä, kirjallisuuden, sanataiteen, sarjakuvan tekijöitä ja luovien alojen ammattilaisia ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Tiloja on mahdollisuus vuokrata niin yleisö- kuin yksityiskäyttöönkin.

Kirjan talo – Bokens hus ry puolestaan on vuonna 2007 perustettu kirjallista ilmaisua edistävä yhdistys. Yhdistys on järjestänyt kirjoittajakursseja, kirjallisia tapahtumia sekä soveltavan taiteen palveluita vuodesta 2009. Palveluiden keskeisenä toiminta-ajatuksena on ollut saavutettavuus sekä kustannusten että taitojen saralla. Lisäksi Kirjan talo on monien kirjallisten yhdistysten koti sekä työpaikka luovan alan toimijoille.

Ilmoittaudu mukaan

Yhteiskuljetus Turkuun lähtee perjantaina 3.5. klo 14 Salon kaupungintalolta, paluu samaan paikkaan noin kello 20-21. Retki on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin 14.4.2024 mennessä sähköpostitse suvi.aarnio@salo.fi tai tekstiviestillä 044 778 4982.

Päivitetty 21.3.2024
Yhteystiedot
Salon kaupunki / kulttuuripalvelut
0447784982
https://salo.fi/kulttuurikumppanit