Hyppää sisältöön

Salon tahtonaisia ja merkkimiehiä – opastettu teemakävely Salon keskustassa

To 6.6.2024 klo 15:30 - 17:30
Salon torin matkailuinfon edusta, Horninkatu 8
Hans Olof von Essen, kuva Museovirasto / H. Iffland
Helena Kara, kuva Museovirasto

Tervetuloa mukaan Salon Oppaiden toteuttamalle opastetulle torstai-iltapäivän kävelyretkelle.

Kesäkuun ensimmäisenä torstaina tutustutaan Salon torin ympäristöön jalkaisin alueella vaikuttaneiden historiallisten henkilöiden kautta. Retkellä kuulet sattumuksia Salon kauppalan historiasta sekä tarinoita Salon tahtonaisten ja merkkimiesten elämästä. Mitä yhteistä on tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä ja pääministeri Rafael Paasiolla? Miksi Rauhalan mamsellin voileivät olivat vain koristeita ja kuka oikein olikaan Paula Axelsson? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen Salon tahtonaisia ja merkkimiehiä -kävelyllä.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on Tanja Bergroth Salon oppaista.

Kesto

Retken kesto on kaksi tuntia.

Huomioitavaa

Kävelyreitti kulkee Salon keskustassa kevyen liikenteen väylillä, liikennöityjen katujen varsilla. Reitti esteetön. Reitillä voi olla irtokiviä, kiveyksiä ja korkeuseroja; reitin pituus 1-2 km.
Retkelle kannattaa varustautua säänmukaisella varustuksella ja hyvillä kengillä. Oma vesipullo ja sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan.

Saatavuus

Opastettu kävelyretki toteutetaan 6.6.2024. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään sunnuntaina 2.6.2024 klo 16 mennessä. Opastetulle retkelle mahtuu mukaan maksimissaan 30 osallistujaa. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 15. Jos retki peruuntuisi, tiedotetaan siitä sähköpostitse ilmoittautuneille tiistaina 4.6.2024.

Hinta

10 € / hlö
Hinta sisältää teemaopastuksen Salon keskustassa.

Ilmoittautuminen

Varaathan paikkasi retkelle ajoissa! Ilmoittautua voit jo nyt lähettämällä sähköpostia  osoitteeseen saloguides@gmail.com (otsikoksi retken nimi ja päivämäärä, ja kerro viestissä kaikkien retkelle mukaan ilmoittamiesi osallistujien nimet ja vähintään ilmoittajan puhelinnumero).

Retken maksaminen

Valmistelemme uuden myyntialustan käyttöönottoa retki-ilmoittautumisia varten ja tiedotamme kevään aikana kun siihen maksaminen on mahdollista.

Peruutusehdot

Varaus on sitova. Lippuja ei voi vaihtaa eikä niitä lunasteta takaisin.

Lähtö- ja päättymispaikka

6.6.2024 klo 15.30 Salon torin matkailuinfon edusta, Horninkatu 8, 24100 Salo, paluu Salon torille klo 17.30.

Yhteistyössä

Salon kaupunki
Salon oppaat ry

Päivitetty 19.3.2024
Yhteystiedot
Tanja Bergroth / Salon oppaat ry
050 9180 758
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi