Hyppää sisältöön

Puit ja runoi – Eino Leinon, runon ja suven päivän raitis iltatapahtuma

La 6.7.2024 klo 17:00 - 21:00
Ilolan Arboretum
Puun oksia ja tapahtumaan liittyvää tekstiä
Heli Laaksonen
Una Reinman
Luka Lujasmaa
Ilolan Arboretum

Puit ja runoi – Eino Leinon, runon ja suven päivän raitis iltatapahtuma Ilolan Arboretumissa

Runoilijat Heli Laaksonen ja Una Reinman sekä paikallinen saksofoni-virtuoosimme Luka Lujasmaa Ilolan taivaan alla heinäkuun illassa! Tule ja tutustu samalla opastetuilla kävelyillä Salon vihreään helmeen Ilolan Arboretumiin Kiikalan Kollinkulmalla tai niin halutessasi vaeltele omin päin noin 15 hehtaarin hoidetulla alueella kävellen. Ihastu taideteoksiin metsäpuutarhan alueella. Nauti kahvion tarjonnasta. Tutustu illan runoilijoiden jo julkaistuihin teoksiin, myös myyntipiste alueella.

Ohjelma (kellonajat päivittyvät myöhemmin)

  • Opastettu kierros / taide- tai puutarhapainotus
  • Luonto – lohdun paikka / runoilija Una Reinman
  • Saksofonisti Luka Lujasmaa
  • Jos puut puhuis, olisko meil aikka kuulustella? / runoilija Heli Laaksonen

Huomioitavaa arboretumissa
Ilolan arboretum on kokonaisuudessaan 20 hehtaarin alue, jossa kulkee polkuja vaihtelevan kasvillisuuden keskellä. Arboretumissa on erilaisia alueita, kuten mäntymetsää, hiekkakumpuista lampimaisemaa, suomaastoa, kalliokukkulaa ja alppiruusu-alue. Kulkuväylät ovat pääosin tasaisia polkuja, mutta reitit eivät ole täysin esteettömiä ja korkeuserojakin on jonkin verran. Poluilla on kohtia, jotka ovat liukkaita myös kuivalla kelillä. Tapahtumaan kannattaakin saapua pitävillä kengillä! Liikumme kukin arboretumissa omalla vastuullamme – varmista oma vakuutusturvasi etukäteen.
Pyydämme osallistujia varautumaan mahdollisiin vaihteleviin säätiloihin ja halutessaan alueelle voi tuoda esim. oman retkijakkaran.

Pääsyliput
Tapahtumaan myydään rajoitettu määrä lippuja, lunasta oma paikkasi tähän mieleenpainuvaan tapahtumaan verkkokaupassa: https://salonoppaat.eventiolive.fi/

Early Bird -hinta toukokuun puoliväliin asti 26,50 €, sen jälkeen hinta nousee!

Älä mieti liian kauan, jos haluat varmistaa mukaanpääsysi tapahtumaan! Lippuhinta sisältää opastetun kävelyn, tutustumisen alueella olevaan Salon Taiteilijaseuran kesänäyttelyyn ’Harmonia-Harmony’, runoilijoiden Heli Laaksonen ja Una Reinman sekä saksofonisti Luka Lujasmaan esiintymiset, arboretumin sisäänpääsymaksun, auton paikoituksen sekä wc-maksun. Kaikki kahvion tuotteet lisämaksusta.

Runoilijat

Heli Laaksonen on kirjailija, runoilija, lavaesiintyjä, luennoitsija sekä luonto- ja ympäristöneuvoja. Kotosivujensa mukaan Heli ”on asunut Turussa, Uudessakaupungissa, Helsingissä, Tartossa, Laitilassa, nyt Rauman Lapissa, pulputtaa lounaissuomalaista yleismurretta paitsi joskus ja juhannuksena kirjakieltä, on julkaissut parisenkymmentä kirjaa, riemastuu ja vimmastuu salamana, syö kaikkia ruokia muttei mielellään puhu niistä, harrastaa kaikkia harrastuksia ja mielellään puhuu niistä, ei tahdo kovettua betonipatsaaksi muotopuutarhaan tahtoo olla lehm koivu al.”

Una Reinman ”Olen aina ollut sellainen omanlaiseni erityisherkkä introvertti erakko. Ammattini on jokapaikan höylänä hääräily. Rakastan hiljaisuutta, balladeja, elokuvia, hyviä kirjoja, puita, perhosia ja kukkia, sekä mustarastaan laulua, auringonlaskuja, iltaruskoja, kuuta ja tähtitaivasta, kahvin tuoksua, kokkaamista omille rakkaille, sateen ropinaa, tuulen tuoksua pyykeissä ja aamukastetta. Omaan jonkinlaista vaeltajan verta suonissani, sillä en malta jäädä paikoilleni pitkäksi aikaa. Olen kirjoittanut runoja ja tarinoita jo ihan pikkulikasta saakka. Betonisessa kaupungissa näännyn, mutta luonnon rauhassa herään eloon. Siellä voin jälleen hengittää. Luonto on ollut aina paras ystäväni.”

Illan musiikillinen sisältö

Luka Lujasmaa juontaa illan ohjelman ja vastaa illan musiikista. Hänen saksofonin soittoaan kuultiin Ilolan Arboretumissa viimeksi elokuussa 2023. Jos et ollut silloin paikalla, tule nyt kokemaan, miten saksofonin ääni luo arboretumiin ainutlaatuista tunnelmaa. Salolaislähtöinen, nykyisin Sibelius-lukiossa Helsingissä opiskeleva Luka Lujasmaa on nuoresta iästään huolimatta monipuolinen ja vaikuttava muusikko. Lujasmaa tunnetaan myös urheilijana, joka kilpailee ikäluokkansa kärkikahinoissa kuulantyönnössä.

Kahvio
Arboretumin paikoitusalueen vieressä on koko tapahtuman ajan avoinna oleva Prittanan pop up -kahvio, mistä voi ostaa kahvia/teetä, virvokkeita, makeaa ja suolaista kahvileipää. Ei alkoholimyyntiä, tapahtuma on täysin päihteetön. Kahvioon käy maksuvälineinä käteinen ja kortti. Prittanan yrittäjä Sari Kalevo on luonnonvaratuottaja ja käsityöläinen, tapahtumassa on myynnissä valikoima Prittanan tuotteita.

Yleisö-WC
Alueella on ulkokäymälä ja bajamaja-vessoja. Wc-maksu sisältyy tapahtumamaksuun.

Tapahtuman alku ja päätös
Ohjelma alkaa klo 17.00 ja päättyy klo 21.00.

Peruutusehdot
Tapahtuma pidetään säällä kuin säällä! Tapahtuma keskeytetään vain ylitsepääsemättömän syyn (force majeure) vuoksi, esim. voimakkaan ukkosen osuessa alueelle. Pääsylippuhintoja ei palauteta.

Tapahtumainfo niin ennen tapahtumaa kuin myös tapahtumapäivänä:
seuraa Salon oppaiden sometilejä
FB Salon oppaat ry
IG salon_oppaat

Lisäksi alueen infotauluilta löydät illan ohjelman, tapahtumainfon sekä tärkeät puhelinnumerot

Tapahtumajärjestäjä
Salon Oppaat ry

Yhteistyössä
Ilolan Arboretum
Luka Lujasmaa
Perttelin VPK
Prittana
Runoilija Heli Laaksonen
Runoilija Una Reinman
Salon kaupunki
Salon Oppaat ry
Salon Riverside Cruisers ry
Salon Taiteilijaseura ry

Kuvat

Miikka Lappalainen: Heli Laaksonen
Una Reinman
Matias Itäluoma: Luka Lujasmaa

Osta liput
Päivitetty 10.4.2024
Yhteystiedot
Sari Scimone / Salon oppaat ry
044 977 2491 / 044 331 2044
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi