Hyppää sisältöön

Opastettu kävelykierros – Kiikalan Kultalähde

La 15.6.2024 klo 10:30 - 12:30
Kultalähteen luontopolun parkkipaikka
Hyyppäränharju
Opastekyltti Kultalähteen luontopolun varrella, vieressä kävelykierroksen opas Kaisa Villa

Lähde etsimään Kultalähteen aarretta Kiikalan Hyyppäränharjun maisemiin Hyyppärä-Kultalähde luontopolulle!

Retki vie syvälle metsän uumeniin vuoristomaista polkua pitkin. Liikumme kolmannen Salpausselän reuna-alueella, matkan aikana näemme jääkauden muodostumia sekä kuulemme tarinaa Kultalähteen aarteesta ja alueen kasveista. Itse Kultalähdettä pidetään salaperäisenä ja maagisena paikkana, tunnetaanhan se myös entisten aikojen uhrilähteena.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on Kaisa Villa Salon oppaista.

Kesto

Kävelyreitti on pituudeltaan noin 2,5 km, aikaa kuluu noin 1,5 – 2 tuntia.

Huomioitavaa

Kultalähteen maasto on haastava, poluilla on puun juuria ja pieniä kiviä. Nousuosuuksia löytyy. Reitti ei ole esteetön. Suosittelemme retkeä jo jonkun verran retkeilemään tottuneille. Retkijalkineiksi kannattaa ehdottomasti valita kunnolliset retkeilyyn soveltuvat kengät!
Retki toteutetaan niin helteellä kuin myös sateen sattuessa sateella – varaudu Suomen kesän vaihteleviin säätiloihin! Retki peruuntuu /siirtyy /keskeytyy sääolojen vuoksi vain, jos ukkoskuuro on osumassa kohdalle (force majeure). Pukeuduthan säänmukaisesti! Vesipullo reppuun mukaan, niin mahdollinen helteinenkään keli ei haittaa!

Saatavuus

Opastettu kävelyretki toteutetaan 15.6.2024. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään perjantaina 14.6.2024 klo 20 mennessä. Opastetulle retkelle mahtuu mukaan maksimissaan 25 osallistujaa. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 10.

Hinta

10 € /hlö
Hinta sisältää opastuksen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan etukäteen varmistaaksesi mukaanpääsysi! Ilmoittautua voit jo nyt lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saloguides@gmail.com (otsikoksi retken nimi ja päivämäärä, ja kerro viestissä kaikkien retkelle mukaan ilmoittamiesi osallistujien nimet ja vähintään ilmoittajan puhelinnumero).

Ilmoittauduthan retkelle pe 14.6. klo 20 mennessä.

Retken maksaminen

Valmistelemme uuden myyntialustan käyttöönottoa retki-ilmoittautumisia varten ja tiedotamme kevään aikana kun siihen maksaminen on mahdollista.

Peruutusehdot

Varaus on sitova. Lippuja ei voi vaihtaa eikä niitä lunasteta takaisin.

Lähtö- ja päättymispaikka

La 15.6.2024 klo 10:30 Kultalähteen luontopolun parkkipaikalta, Oinasjärventie 366, 25390 Salo. Paluu samaan paikkaan noin klo 12–12:30.

Yhteistyössä

Salon kaupunki
Salon oppaat ry

Päivitetty 25.3.2024
Yhteystiedot
Kaisa Villa / Salon oppaat ry
044 241 8522
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi