Hyppää sisältöön

Opastettu kävelykierros Ilolan Arboretumissa

La 22.6.2024 klo 13:00 - 14:30
Ilolan Arboretum
Ryhmä Ilolan Arboretumissa

Juhannuspäivänä luontoon!

Ilolan arboretum on laaja puulajipuisto ja puistomainen metsäpuutarha, josta löytyy erilaisia ”tiloja”, joissa tunnelma vaihtuu ja useat lammet ja saarekkeet antavat kodin monille linnuille. Oppaan kanssa kävellään vaihtelevan kasvillisuuden keskellä kulkeva reitti. Et ehdi pitkästyä – aivan kuin siirtyisit isossa talossa huoneesta toiseen – tunnelma ja näkymä vaihtuvat reitin varrella! Näet alppiruusualueen, mäntymetsää, hiekkakumpuista lampimaisemaa, suopursujen valtakuntaa, suomaastoa, kalliopuutarhan, pienten havujen näyttävän istutusalueen, sekä rinteisen maisemapuutarhan. Reitti on helppokulkuinen ja sisältää pieniä korkeuseroja, mutta ei ole täysin esteetön.

Arboretumissa on myös kesäkuun puolivälistä alkaen esillä Salon Taiteilijaseuran taiteilijoiden Harmonia – Harmony -ympäristötaidenäyttelyn teoksia sijoiteltuna eri puolille aluetta.

Kielet
Opastus on suomeksi. Oppaana on Sari Scimone Salon oppaista.

Kesto
Kävelyreitti on pituudeltaan noin kolme kilometriä, aikaa sen kiertämiseen menee noin 1,5 tuntia.

Huomioitavaa
Arboretumin polut ovat helppokulkuisia, mutta eivät täysin tasaisia, kumpareita ja nousuosuuksia löytyy. Reitti ei ole täysin esteetön, mutta polut soveltuvat muutamin poikkeuksin esim. lastenvaunujen kanssa kulkijoille. Retkijalkineiksi kannattaa ehdottomasti valita pitävät kengät – poluilla on kohtia, jotka ovat sammalten vuoksi liukkaita myös kuivalla kelillä. Vesipullo reppuun mukaan, niin mahdollinen helteinenkään keli ei haittaa, varjopaikkojakin löytyy!

Retki toteutetaan niin helteellä kuin myös sateen sattuessa sateella – varaudu Suomen kesän vaihteleviin säätiloihin! Retki peruuntuu /siirtyy /keskeytyy sääolojen vuoksi vain, jos ukkoskuuro on osumassa kohdalle (force majeure). Pukeuduthan säänmukaisesti! Sandaalien sijaan suosittelemme umpinaisia kenkiä.

Arboretumin paikoitusalueen kulmauksessa on juhannuksenakin pop up -kahvio, jonka järjestää Prittanan Puoti.

Saatavuus ja ilmoittautuminen
Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Retki toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään kymmenen. Ilmoittauduthan etukäteen varmistaaksesi mukaanpääsysi!

Varaathan paikkasi retkelle tälle retkelle ajoissa! Ilmoittautua voit jo nyt lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saloguides@gmail.com (otsikoksi retken nimi ja päivämäärä, ja kerro viestissä kaikkien retkelle mukaan ilmoittamiesi osallistujien nimet ja vähintään ilmoittajan puhelinnumero).

Ilmoittauduthan retkelle juhannusaattoiltaan 21.6. klo 20 mennessä. Jos retki peruuntuisi (force majeure), päivitetään tieto tähän tapahtumakalenteriin.

Hinta
10 €/hlö

Hinta sisältää opastuksen ja sisäänpääsymaksun kohteessa Ilolan Arboretum.

Lähtö- ja päättymispaikka
La 22.6.2024 klo 13.00 Ilolan Arboretum, Kalkkilantie 1325, 25370 Salo. Opastukselle lähtö paikoitusalueen taimiston puoleisesta laidasta alueen infotaulun vierestä, paluu paikoitusalueen tuntumaan noin klo 14.30.

Yhteistyössä
Ilolan Arboretum
Prittanan puoti
Salon kaupunki
Salon oppaat ry
Salon Taiteilijaseura ry

Kuva ©Photo Studio Delfinio

Päivitetty 27.3.2024
Yhteystiedot
Sari Scimone / Salon oppaat ry
044 977 2491 / 044 331 2044
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi