Hyppää sisältöön

Luonto ja taide kohtaavat Ilolan Arboretumissa

To 13.6.2024 klo 13:30 - 18:00
Kulttuuritalo Kivan edusta, Horninkatu 21
Alppiruusupensas metsän edustalla
Alppiruusupensaita metsän edustalla ja kissataideteos
Alppiruusupensaita
Kallioinen metsä

Maisemia, taidetta, luontoa, alppiruusuja – Opastettu bussiretki Ilolan Arboretumiin Kiikalan Kollinkulmalle

Tervetuloa mukaan Salon Oppaiden toteuttamalle opastetulle torstai-iltapäivän linja-autoretkelle, jolta palaat sopivasti iltatorin ohjelman alkuun.

Retken kohteena on 35-vuotias Ilolan Arboretum, puulajipuisto, maisemapuutarha ja puistomainen metsäpuutarha, missä retkemme yhteydessä avautuu Salon Taiteilijaseuran tämän vuotinen Ilolan ympäristötaidenäyttely Harmonia – Harmony.

Ari Laakson elämäntyö; kokonaisalaltaan 20 hehtaarin alue erilaisine metsätyyppeineen ja istutusalueineen tarjoaa pittoreskin ja lumoavan elämyksen. Tällä retkellä pääsemme myös osallistumaan arboretumiin sijoittuvan Salon taideseuran ympäristönäyttelyn avajaisiin ja kävelemme oppaan ja taiteilijoiden kanssa noin kolmen kilometrin reitin, nähden mm. alppiruusualuetta, mäntymetsää, hiekkakumpuista lampimaisemaa, suomaastoa ja kalliopuutarhaa.

Ennen Saloon takaisin palaamista nautimme vielä pihakahvit Prittanan puodin järjestämänä.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on puutarhuri Sari Scimone Salon oppaista.

Kesto

Retken kesto on neljä ja puoli tuntia.

Huomioitavaa

Ilolan Arboretumissa kävellään yhdessä hieman yli kolmen kilometrin reitti pääosin tasaisilla poluilla, mutta reitti ei ole täysin esteetön ja siinä on pieniä korkeuseroja. Retkelle kannattaa varustautua säänmukaisella varustuksella ja hyvillä kengillä – poluilla on kohtia, jotka ovat liukkaita myös kuivalla kelillä.  Oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan tai voit ostaa piha-alueen pop-up -kahviosta virvokkeita kävelylle mukaan.

Saatavuus

Opastettu bussiretki Salosta lähtevänä ja sinne palaavana toteutetaan kesäkaudella 2024 torstairetkenä 13.6.2024. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään sunnuntaina 9.6.2024 klo 16 mennessä.

Opastetulle retkelle mahtuu mukaan maksimissaan 50 osallistujaa. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 25. Jos retki peruuntuisi, tiedotetaan siitä sähköpostitse ilmoittautuneille tiistaina 11.6.2024.

Hinta

32 € / hlö

Hinta sisältää bussimatkat Salosta Ilolan Arboretumiin ja takaisin, arboretumin sisäänpääsymaksun, opastuksen bussissa ja arboretumissa, retkikahvit ulkoilmasta nauttien sekä osallistumisen Salon Taiteilijaseuran Ilolan kesänäyttelyn avoimiin avajaisiin.

Ilmoittautuminen

Varaathan paikkasi retkelle tälle uniikille retkelle ajoissa! Ilmoittautua voit jo nyt lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saloguides@gmail.com (otsikoksi retken nimi ja päivämäärä, ja kerro viestissä kaikkien retkelle mukaan ilmoittamiesi osallistujien nimet ja vähintään ilmoittajan puhelinnumero).

Retken maksaminen

Valmistelemme uuden myyntialustan käyttöönottoa retki-ilmoittautumisia varten ja tiedotamme kevään aikana kun siihen maksaminen on mahdollista.

Peruutusehdot

Varaus on sitova. Lippuja ei voi vaihtaa eikä niitä lunasteta takaisin.

Lähtö- ja päättymispaikka

13.6.2024 klo 13.30 Salon kulttuuritalo Kivan edusta, Horninkatu 21, 24100 Salo, paluu samaan paikkaan klo 18.00 mennessä.

Yhteistyössä

Ilolan Arboretum
Prittanan puoti
Salon kaupunki
Salon oppaat ry
Salon Taiteilijaseura ry
Salon Tilausmatkat

Kuvat:

Sari Scimone

Päivitetty 19.3.2024
Yhteystiedot
Sari Scimone / Salon oppaat ry
044 977 2491
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi