Hyppää sisältöön

LOMA

Ke 7.8.2024 klo 18:00 - 20:00
Mathildedalin kesäteatteri, Ruukinrannantie 6, Mathildedal

Käsikirjoitus: Risto Jarva
Dramatisointi: Raija Nokkala, Pentti Nokkala
Ohjaus: Toni Enholm
Lavastus ja Puvustus: Sanna Leppänen

Rooleissa
Monika Hakala, Petteri Kallonen, Riikka Koli, Janne Lumme, Markku Mäkilä, Esa Nummela, Elsa Pietilä,
Aira Sundberg, Viljami Törrönen

Liikuttava ja hauska komedia meistä s, Vuomalaisista lomalla. Lähtökohtana Risto Jarvan ohjaama, Jarva-Kukkaisjärvi-Kylätaskun käsikirjoittama aikansa menestyselokuva “Loma”. Joukko suomalaisia ummikkoja lomaseikkailuissa, joista ei sitten puhuta Suomessa. Vauhdikas tarina sisältää loppuun asti käänteitä ja tämän riemukkaan yhteisen loman päivät muuttavat matkaajien koko loppuelämän. Tätä lomaa varten on säästetty kauan ja siksi sen on pakko onnistua.

Eletään 1970-lukua. Pankkivirkailija Aimo Niemi kauan odotetulla lomamatkalla, mutta täysin väärässä maassa. Matkalaukku täynnä ex-vaimon vaatteita ja matkakassa lopussa. Aimo joutuu jakamaan hotellihuoneen naisen kanssa, joka on tullut juuri tältä lomalta hakemaan etäisyyttä kaikkiin miehiin. Loman aikana tempperamenttisen, mutta sydämellisen Marjukan ja herkän Aimon suhde muuttuu vihasta ystävyydeksi ja lopulta rakkaudeksi.

Loman alussa Aimo ihastuu kauniiseen oppaaseen ja tuhlaa melkein kaikki rahansa oppaan vetämiin retkiin. Loppulomansa Aimo kulkee nälkäisenä ja rahattomana muiden mukana, yrittää keksiä keinoja saada ruokaa ja kirjoittaa runoja. Kari Helminen saa elää viimeisiä terveitä aikojaan ja hän löytää tärkeintä elämässään. Hänninen testaa kaiken aikaa kumppaniaan, sopiiko tämä hänen puolisokseen vai ei.

Kielitaidottomat suomalaiset kokevat lomaseikkailunsa yhdessä niin opastetuilla kuin ihan omilla retkilläkin, hotellissa, rannoilla ja juhlissa. Syntyy lomaromansseja, vaihdetaan rooleja ja eletään edes yksi viikko elämästä oman toiveminän elämää. Koko ryhmä päättää kokoontua Suomessa, mutta vain Aimo ja Marjukka kohtaavat uudelleen.

Mathildedalin kesäteatterissa on numeroitu katsomo. Katsomossa on äänentoisto. Katsomo ei ole katettu eikä ole anniskelualuetta.

www.teatteriprovinssi.fi

Päivitetty 7.5.2024
Yhteystiedot
Teatteri PROvinssi
0440520260
https://www.teatteriprovinssi.fi
Esityspaikka:
Mathildedalin kesäteatteri, Ruukinrannantie 6, Mathildedal
Lippumyymälä:
Salorankatu 5-7, ovi 7, Astrum Keskus, Salo