Hyppää sisältöön

Kesäkonserttisarja – Yli Atlantin

Su 30.6.2024 klo 20:00 - 21:00
Perniön Pyhän Laurin kirkko
Kvartetin soittajat rivissä mustavalkoisissa printtipaidoissa

Synkronis-kvartetti
Iiris Pyrhönen-Koivula ja Klaara Pyrhönen, viulu
Matti Lindholm, alttoviulu
Elina Susiluoto, sello

Synkronis-kvartetti vie kuulijat Atlantin yli uuden maailman musiikkiin ja Broadwayn säihkeeseen. Luvassa on tsekkiläisen Antonín Dvorákin jousikvartetto, joka sai innoituksensa Dvorákin matkasta ja koti-ikävästä, amerikkalaisen Philip Glassin toinen jousikvartetto, sekä rakastettuja musikaalisäveliä Leonard Bernsteinin teoksesta West Side Story. Tule konserttiin Manhattanin pilvenpiirtäjien varjoihin ja Brooklynin elämää kuhiseville kaduille!

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.
Konsertin jälkeen iltatee kirkon pihalla.

Synkronis-kvartetti on jousikvartetti, joka tunnetaan innostavasta musisoinnista, eläytyvästä yhteissoitosta ja haasteita pelkäämättömästä asenteesta. Kvartetin juuret ovat Helsingin Konservatoriossa, ja Synkronis-nimellä kvartetti perustettiin vuonna 2007, ammattiopintojen päättymisen jälkeen. Aina siitä asti kokoonpano on ollut muusikoille taiteilijaelämän sydän. Synkronis-kvartetin ohjelmisto koostuu niin keskeisistä jousikvartettosävellyksistä kuin tuntemattomammistakin löydöistä, sekä kevyemmistä klassikoista kvartettisovituksina. Yhteinen musiikillinen ilmaisu on hioutunut vuosikymmenten tiiviin yhteissoiton myötä. Kvartetti on vuosien varrella esiintynyt lukuisissa konserteissa, yksityistilaisuuksissa, kamarimusiikkitapahtumissa ja yritysjuhlissa.

Kamarimusisoinnin lisäksi kvartetin soittajat työskentelevät freelance-muusikkoina ja soitonopettajina. Iiris Pyrhönen-Koivula opettaa viulunsoittoa ja äänittää sekä keikkailee eri yhtyeiden kanssa, kuten myös Klaara Pyrhönen, jonka opetuspaikka on Helsingin Konservatorio. Matti Lindholm toimii orkesterisoittajana, kamarimuusikkona sekä soitonopettajana. Elina Susiluoto on freelance-muusikko ja opettaa Raaseporin musiikkiopistossa. Kvartetin jäseniä voi lisäksi kuulla mm. Riku Niemi Orchestran, Hyvinkään orkesterin sekä Triosis+ -kokoonpanon riveissä.

Päivitetty 6.5.2024
Yhteystiedot
Salon seurakunta
0447745291
https://www.salonseurakunta.fi/tapahtumat/2024-06-30/kesakonsertti-pernion-kirkossa-yli-atlantin