Hyppää sisältöön

Kärkelän ruukkiretki

To 4.7.2024 klo 13:30 - 18:00
Kulttuuritalo Kivan edusta, Horninkatu 21
Punaisia taloja hiekkatien vieressä puiden ympäröimänä
Punainen rakennus kalliolla
Punainen puukirkko

Tervetuloa mukaan Salon Oppaiden toteuttamalle opastetulle torstai-iltapäivän linja-autoretkelle.

Retken pääkohteena on Kärkelän ruukki Salon itäreunalla. Kävelykierroksella tutustumme menneeseen ruukki- ja kartanoaikaan Kärkelän punaisten tupien miljöössä. Matkalla vierailemme opastetusti myös Kiskon kirkossa ja nautimme retkikahvit. Linja-automatkat tarjoavat näkymiä itäisen Salon vaihteleviin maisemiin sekä Orijärven entiselle kaivosalueelle.

Kartanot, kaivokset ja Uudenmaan läheisyys on antaneet leimansa Kiskon alueelle, joka on monin tavoin mielenkiintoinen vierailukohde. Monet ovat viehättyneet itäisen Salon järviylängön ja Kiskonjoen maisemiin. Kärkelän ruukkialue ei ole perinteinen matkailukohde, vaan elävä kylä kesäasukkaineen ja hevosineen – ja samalla kohde täynnä värikästä teollisuushistoriaa.

Kielet

Opastus on suomeksi. Oppaana on Tanja Bergroth Salon oppaista.

Kesto

Retken kesto on neljä ja puoli tuntia.

Huomioitavaa

Kärkelä on yksityisaluetta, josta ei löydy kaupallisia matkailupalveluita kuten yleisö-wc, kauppa tai kahvila. Linja-auton wc käytettävissä matkan aikana; ei esteetön. Kärkelän kävelyreitti kulkee liikennöidyn hiekkatien vartta. Reitillä on irtokiviä ja korkeuseroja; reitin pituus noin 1 km.
Retkelle kannattaa varustautua säänmukaisella varustuksella ja hyvillä kengillä. Oma vesipullo ja sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan.
Mahdolliset erityisruokavaliot tulee ilmoittaa ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.

Saatavuus

Opastettu linja-autoretki Salosta lähtevänä ja sinne palaavana toteutetaan kesäkaudella 2024 torstairetkenä 4.7.2024. Ilmoittautumiset retkelle viimeistään sunnuntaina 30.6.2024 klo 16 mennessä. Opastetulle retkelle mahtuu mukaan maksimissaan 50 osallistujaa. Retki toteutetaan mikäli osallistujia on vähintään 25. Jos retki peruuntuisi, tiedotetaan siitä sähköpostitse ilmoittautuneille tiistaina 2.7.2024.

Hinta

32 € / hlö

Hinta sisältää linja-automatkat Kiskon Kärkelään ja takaisin, opastuksen linja-autossa ja kohteissa sekä retkikahvit.

Ilmoittautuminen

Varaathan paikkasi retkelle ajoissa! Ilmoittautua voit jo nyt lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saloguides@gmail.com (otsikoksi retken nimi ja päivämäärä, ja kerro viestissä kaikkien retkelle mukaan ilmoittamiesi osallistujien nimet ja vähintään ilmoittajan puhelinnumero).

Retken maksaminen

Valmistelemme uuden myyntialustan käyttöönottoa retki-ilmoittautumisia varten ja tiedotamme kevään aikana kun siihen maksaminen on mahdollista.

Peruutusehdot

Varaus on sitova. Lippuja ei voi vaihtaa eikä niitä lunasteta takaisin.

Lähtö- ja päättymispaikka

4.7.2024 klo 13.30 Salon Kulttuuritalo Kivan edusta, Horninkatu 21, 24100 Salo, paluu samaan paikkaan klo 18.00 mennessä.

Yhteistyössä

Kärkelän kartano
Salon oppaat ry
Salon seurakunta
Salon Tilausmatkat

Päivitetty 19.3.2024
Yhteystiedot
Tanja Bergroth / Salon oppaat ry
050 9180 758
https://www.salonoppaat.yhdistysavain.fi