Hyppää sisältöön

Jaana Valtari: Ilmansuunnissa

2.3. - 26.5.2024
Teijon Masuuni
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Jaana Valtari: Ilmansuunnissa 2.3.-26.5.2024 Teijon Masuunin galleriassa

“Näyttelyssä on esillä vaellusteemaisia öljymaalauksia viime vuosilta. Suurin osa teoksista on maalattu 2023–2024. Huomasin yllättäen, että olen nimennyt uusia teoksiani ilmansuuntien mukaan. Halusin kerätä nämä maalaukset samaan galleriatilaan ja noudattaa ripustuksessa ilmansuuntia, joiden mukaan teokset on nimetty. Maalaus Länteen on ripustettu lännen puoleiselle seinälle jne.

Teijon Masuunin gallerian seinillä olen noudattanut ilmansuuntien mukaista ripustusta. Galleriatilan keskellä olevalle väliseinällä on teoksia, joissa katse on suunnattu ylöspäin taivaalle tai vaihtoehtoisesti vieläkin kauemmaksi – tuonpuoleiseen. Näyttelytilassa vaellusmaalausten välissä on luontoabstraktioita kokonaisuutta rytmittämässä.

Monissa maalauksissani on ihmis- ja eläinhahmoja vaeltamassa rannalla tai vuorilla. Maisema on usein kuvattu lintuperspektiivistä, joka paljastaa ihmisen vähäpätöisyyden maisemaan verrattuna. Ihmiset ja eläimet suuntaavat laumoina kohti parempia elinolosuhteita, usein kohti merta. Kaikissa maalauksissa ei ole vaeltajia näkyvissä, mutta he ovat läsnä katsojina. Teokset kuvastavat vaeltajien näkemää maisemaa, joko todellista tai mielen sisäistä. Teokset edustavat näiden ilmansuuntien tarjoamia mahdollisuuksia.”

Jaana Valtari (s. 1972) on taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Turussa. Hän valmistui 2012 Turun Taideakatemiasta ja on sen jälkeen pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin. Hänellä on teoksia mm. Salon Taidemuseon, Jyväskylän yliopiston ja Åbo Akademin säätiön kokoelmissa. Ilmansuunnissa -näyttely on jatkoa vaellusteemaisille näyttelyille Compass Rose (Galerie Pleiku, Berliini 2023) ja Kansainvaellus (Galleria Joella, Turku 2021).

Näyttely on avoinna Teijon Masuunin aukioloaikoina 2.3.-26.5. viikonloppuisin la-su klo 12-16 sekä tilauksesta ryhmille.

Päivitetty 22.2.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo, Salo
https://www.teijonmasuuni.fi