Hyppää sisältöön

Anne F

Ke 8.5.2024 klo 18:30 - 20:30
Kulttuuritila Näkkäri
Tapahtuma on huomioinut osittain saavutettavuuden.
Anne Frank

Maailmankirjallisuuden yksi koskettavimmista teoksista näyttämöversiona Kulttuuritila Näkkärissä Salossa!

 

  1. kesäkuuta 1942

Toivon voivani uskoa sinulle kaiken, mitä en ole tähän asti kertonut vielä kenellekään, ja toivon sinun olevan minulle suurena tukena.

 

Kesällä 1942 nuori amsterdamilaistyttö Anne Frank perheinen joutui piiloutumaan natseilta vanhan liiketalon ”salaiseen siipeen” osoitteessa Prinsengracht 263.  Koko kaksivuotisen piileskelyn ajan Anne kirjoitti päiväkirjaa, josta tuli yksi 1900-luvun tunnetuimmista teoksista. Kertoessaan herkästi ja eloisasti omista tunteistaan ja suhteestaan oman perheensä jäseniin sekä piileskelijöiden jokapäiväisestä elämästä, Anne loi samalla dokumentin kaikkien vainottujen juutalaisten kohtalosta.

 

  1. heinäkuuta 1942

Margot ja minä aloimme pakata koululaukkuihimme kaikkein välttämättömimpiä tavaroitamme. Ihan ensimmäiseksi pakkasin mukaan tämän pahvikantisen päiväkirjan. Minusta muistot ovat tärkeämpiä kuin vaatteet.

 

Anne Frankin päiväkirjaan perustuva koskettava teos on dramatisoitu uudelleen kolme vuotta sitten. Suomen Kansallisteatterin nuorten ryhmä Kantti toteutti sen keväällä 2021 videoteoksena. Nyt versio nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöllä Salossa, nuorten näyttelijöiden koskettavana esityksenä.

 

”Mun rakkain toive on tulla toimittajaksi ja myöhemmin kuuluisaksi kirjailijaksi. Ehkä tää on ihan hullua! Sodan jälkeen mä haluan joka tapauksessa julkaista kirjan nimeltä Saiainen siipi! En mä tiedä onnistuuko se, mutta sitä varten mä kirjoitan mun päiväkirjaa!”

 

Alkuperäisteos: Anne Frank

Suomennos: Anita Odè

Dramaturgia: Satu Linnapuomi

Ohjaus: Sarika Lipasti

Esitysoikeudet: Anita Odè, Satu Linnapuomi sekä Anne Frank -säätiö

Näyttämöllä: Teatterikoulun Esitysprojekti -ryhmän nuoret

 

Näytökset:

ke 8.5. klo 18.30

pe 10.5. klo 18.30

ke 15.5. klo 18.30

 

Esityksen kesto noin 2 tuntia väliaikoineen.

Tapahtuman tuottaa Salon kansalaisopisto

Liput 10€ ostettavissa Salon kaupungin verkkokaupasta. Lippuja myynnissä korttimaksulla myös ovelta ennen esitystä. Alle 3-vuotiaat ja avustajat pääsevät esityksiimme maksutta.

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2, Salo. Ovet tapahtumaan avautuvat 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

https://salo.fi/nakkari

Salon kaupungin verkkokauppa Kulttuuritila Näkkäri
Päivitetty 9.4.2024
Yhteystiedot
Salon kansalaisopiston teatterikoulu
0447784507
Ylhäistentie 2, 24130 Salo
https://salo.fi/kansalaisopisto