Hyppää sisältöön

Andi Balogh: Boreal and Beyond

2.3. - 26.5.2024
Teijon Masuuni
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Andi Balogh: Boreal and Beyond
Teijon Masuunin Studiossa 2.3.–26.5.2024

Boreal and Beyond on henkilökohtainen valokuvasarja, joka on saanut inspiraationsa pohjoisen luonnon ylevästä ja karusta estetiikasta ja sen kokemisesta.

“Valokuvissani yhdistän ulkoisen maailman sisäisiin todellisuuksiin korostaen syvää yhteyttä luontoon ja siitä virtaavaa rakentavaa voimaa. Pohjoinen luonto ja sen mystinen tunnelma symboloi näkymättömiä, mutta havaittavia syviä, sisäisiä ulottuvuuksia. Se on ehtymätön Lähde, joka kohottaa, puhdistaa ja voimaannuttaa.

Valokuvat on luotu vaellusmatkoilla Lapin, Pohjois-Norjan ja Islannin lumoavien maisemien keskellä sekä Etelä-Suomen ja kotini lähiluonnossa. Teoksissa olen mukana sekä kuvaajana että kuvien hahmona. Näin kuviin sulkeutuvat myös kaikki ne kokemukset ja oivallukset, jotka minussa ilmaantuivat tehdyn matkan aikana ja ne vaikutukset, jotka itse paikka antoi siinä tietyssä hetkessä ja olotilassa. Omakuvien sijaan pyrkimykseni on kuvata ihmishahmoja ilman persoonaa osana ykseyttä.

Havaitsemalla ja kokemalla luontoa voidaan vetää analogiaa omiin henkisiin toimintoihimme. Luonnosta voidaan oppia. Mitä se opettaa? Minulle luonto on opettanut olemaan läsnä, kiitollinen, löytämään rauhan kriisien keskellä, keskittymään siihen, mikä on oikeasti tärkeä. Luonto on opettanut kunnioittamaan elämää.

Valokuvillani tavoitteeni on välittää luonnosta säteilevää rauhaa, kauneutta ja kohottavaa voimaa, joita monet ihmissielut tarvitsevat erityisesti nykyään. Vetäytyä luontoon, olla läsnä ja antaa sisäisten todellisuuksien avautua ja johdattaa meitä todelliseen itseemme.

Toiveeni on, että näyttelyn kautta vierailijat voivat ammentaa intoa, havaita luonnon lumouksen ja inspiroitua.”

Andi Balogh on unkarilainen valokuvaaja, joka muutti Suomeen vuonna 2009. Suomalaisen metallimusiikin kautta kohtaama luonto ja kulttuuri ajoi hänet opettelemaan suomen kieltä ja muuttamaan Suomeen. Nykyään hän luo taidekuvia pohjoisessa luonnossa ja tekee kaupallisia kuvauksia pääkaupunkiseudulla.

www.archephotography.com
Instagram: @archespheres

Näyttely on avoinna 2.3.–26.5. Teijon Masuunin aukioloaikoina viikonloppuisin la–su klo 12–16 sekä tilauksesta ryhmille.

Päivitetty 20.2.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo, Salo
https://www.teijonmasuuni.fi