Hyppää sisältöön

Runoviikolla tapahtuu: Yöni ilman unta -runoteatteriesitys

La 6.11.2021 klo 15:00 - 16:00
Salon kansalaisopisto / teatteriluokka

Tutustu suomalaisiin nykyrunoihin Marjo Ventolan esittämänä lauantaina 6.11. klo 15 Salon kansalaisopiston teatteriluokassa, Ylhäistentie 2. Noin 45 minuutin kestoiseen esitykseen on vapaa pääsy kaikille runoudesta kiinnostuneille.

Teos sisältää kiitettyjen runoilijoiden, kuten Pauliina Haasjoen, Aki Salmelan, Jouni Teittisen ja Miia Toivion tekstejä. Runot kuljettavat tarinaa, jossa puhuja pohtii yön tunteina elämän merkityksellisyyttä ja omia valintojaan. Mieleen nousevat hetket, jotka kenties vasta nyt ymmärtää. Katsoja pääsee seuraamaan yksin asunnossaan valvovan naisen elämän lankojen selvittelyä. Kaikki on hyvin, jopa liian hyvin, mutta silti mikään ei tunnu riittävän. Ahdistus, huono omatunto, epävarmuus onnellisen elämän saavutuksista tuntuvat kumman tutuille, jopa koomisuuteen asti. Toivoa on kuitenkin ja elämän ihmettely saa monia, humoristisiakin sävyjä.

Teatterillisen runoesityksen dramaturgisesta kokonaisuudesta ja ohjauksesta vastaa Sami Nieminen. Molemmat ovat Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäseniä. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella tekijöiden kanssa siitä nykyrunouden esittämisestä ja siitä miten sen teemat puhuttelevat kuulijaa.

Esitys on osa Varsinais-Suomen Runoviikko-festivaalia, jota vietetään 5.-14.11.2021. Esitys toteutetaan yhteistyössä Salon kaupungin kulttuuripalveluiden ja Salon kansalaisopiston kanssa.

Tekijöistä:

  • Helsinkiläinen Sami Nieminen on monipuolinen ohjaaja-kirjoittaja-opettaja-esiintyjä. Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003 ja ohjannut esityksiä vuodesta 1999.
  • Marjo Ventola on työskennellyt pitkään teatterialan ammatillisessa koulutuksessa. Hänen erityisosaamisensa on teatterin osallistavien muotojen soveltaminen eri yhteisöryhmissä. Marjo on helsinkiläinen, aktiivisia eläkevuosia hän viettää osittain Salossa.

Esitystä ovat tukeneet Helsingin kaupunki/kulttuuritoimi ja Taiteen edistämiskeskus.

 

Varsinais-Suomen Runoviikon kotisivut
Päivitetty 18.10.2021
Yhteystiedot
Salon kaupunki / yleiset kulttuuripalvelut ja Salon kansalaisopisto
0447784982
https://salo.fi/kulttuuri/