Hyppää sisältöön

Veturitallin syksyn päänäyttely: Jarno Vesala

30.9.2023 - 7.1.2024
Salon taidemuseo Veturitalli
Tapahtuma on huomioinut osittain saavutettavuuden.
Jarno Vesala, Erään kotiintulon rakennelma, 2022, kuva: Mikko Vares.

Kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Jarno Vesala (s. 1977) on tullut tunnetuksi omintakeisista ja kiehtovista installaatioistaan. Hänen teoksissaan useat taiteen ilmaisumuodot, kuten liikkuva kuva, kuvanveisto sekä ääni yhdistyvät kokonaisuuksiksi. Teokset ovat kerronnallisia installaatiota, joissa katsojalla on oma paikkansa tapahtumien kulussa. Näyttelysalien pimeydessä voi tuntea astuneensa sisään elokuvaan, sillä teokset ovat kuin pysähtyneitä elokuvan kohtauksia.

Salon näyttely on laaja katsaus taiteilijan viime vuosien tuotantoon. Vanhan veturitallin korkeat, hämärästi valaistut salit luovat ainutlaatuiset puitteet Vesalan suurille installaatioille. Esillä nähdään mm. videoprojisointien avulla toteutettu uusi teos, jossa katsoja saa kokea olevansa osa suurta ihmisjoukkoa. Katsoja joutuu seuraamaan tapahtumia sivusta, hiljaisena hyväksyjänä. Miltä tuntuu olla osa ryhmän toimintaa, mutta samalla ulkopuolinen ja yksin? Taiteilija esittää pienten eleiden kautta kysymyksiä ihmisenä olemisesta.

Jarno Vesala on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2004 ja hänet valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2013. Vesalan teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla. Hän asuu ja työskentelee Nokialla.

Samaan aikaan Veturitallin Galleria Sivuraiteella on esillä tekstiilitaideteoksia Sanni Weckmanin (s. 1993) näyttelyssä Jälki.

Kuva: Jarno Vesala, Erään kotiintulon rakennelma, 2022, kuva: Mikko Vares.

Päivitetty 14.9.2023
Yhteystiedot
Salon taidemuseo Veturitalli
02 778 4892
Mariankatu 14, 24240 Salo
https://salontaidemuseo.fi/