Hyppää sisältöön

Valitut elementit

26.11. - 11.12.2022
Ruukinranta, Mathildedal
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Valo- ja tekstiilitaideteoksia Mathildedalin Ruukinrannan ympäristössä

Valitut elementit
Tekstiili- ja valotaideteoksia Mathildedalin Ruukinrannassa
26.11.-11.12.2022

Muotoilija Taija-Leena Jokilehto ja valotaiteilija Timo A. Aalto ovat esitelleet tekstiili- ja valotaidettaan kolmena edeltävänä vuotena näyttelyissä Teijon kansallispuiston alueella. Elementit, Aika/Tila ja Olo/Tila- näyttelyt saavuttivat runsaasti suosiota ja keräsivät Mathildedalin metsiin ja rannoille sijoittuvilla teoksilla tuhansia katsojia. Tänä vuonna taiteilijat ovat poimineet edeltävien näyttelyitten merkityksellisimpiä teoksia, ja Valitut Elementit pääsevät esille Mathildedalin Ruukinrantaan, ruukin rakennusten ja kulttuuriympäristön alueelle.

Aiemmin luonnon muovaamassa ja määrittelemässä ympäristössä koetut teokset saavat uudenlaista näkökulmaa niiden sijoittuessa rakennetun ympäristön äärelle. Vaikka teokset itsessään käyvät edelleen dialogia luonnon kanssa sijoittuen esimerkiksi puron reunamille tai puitten lomaan, kokemus on täysin erilainen kuin metsän siimeksessä.

Haluamme taiteellamme myös edelleen tuoda valoa ja elämyksiä pimeään vuoden- ja maailman aikaan. Olemme käyneet paljon keskustelua keskenämme ja myös muiden tahojen kanssa siitä, onko valotaiteelle moraalista sijaa tämän hetken energiatilanteessa, jossa sähköstä on tullut säästön ja suojelun kohde. Taideteoksemme kuluttavat sähköä kahden viikon aikana noin 51kW. Saman kuluttaa esimerkiksi perussähkökiuas saunottaessa noin kuusi kertaa puolentoista tunnin ajan. Koemme, että juuri nyt valotaiteen tuoma elämyksellisyys, ja sen tuottama henkinen arvo ja energia on huomattavasti suurempaa kuin niiden kuluttama sähköenergia. Lupaamme saunoa loppuvuoden aikana vähän vähemmän kompensoidaksemme taiteemme. Halutessaan myös näyttelymme kokijat voivat jättää vaikka yhden saunaillan väliin, niin voimme yhdessä vaikuttaa siihen, että valotaiteella voi olla jopa päinvastainen, monin eri tavoin vahvistava ja voimaannuttava vaikutus.
Teokset ovat esillä 26.11.-11.12.2022.

Näyttelyn avajaiset ovat 26.12 klo 17.00
Lämpimästi tervetuloa, Taija-Leena & Timo

Jokilehto/Aalto Facebook
Päivitetty 16.11.2022
Yhteystiedot
Timo A. Aalto, Taija-Leena Jokilehto
0456303325
http://www.facebook.com/jokilehtoaalto