Hyppää sisältöön

Ulkokuntosali Omnigym-suosikkilaitteilla käytössä Urheilupuistossa

10.5. - 18.6.2023
Salon Urheilupuisto, juoksusuora

Salon ulkokuntosali mahdollisuudet paranevat, kun Urheilupuiston juoksusuoran viereen avataan vapaaseen käyttöön ajalle 10.5.-18.6. ulkokuntosali, jossa pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla osana laitevalmistajan Euroopan laajuista tutkimusta.

Ulkokuntosalilla pääsee harjoittelemaan kotimaisilla Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla, joissa itselleen sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla. Laitteet soveltuvat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Laitteiden turvallisuus ja tehokkuus perustuvat pitkäjänteiseen kehitys- ja tutkimustyöhön.

Testattavana ovat seuraavat laitteet: jalkakyykky, vaakasoutu, ylävetolaite, hauislaite, penkkipunnerrus, vinopenkki, etupunnerrus ja ojentajalaite. Laitteista löytyy QR-koodi, josta löytyy esittelyvideo laitteen käytöstä.

Nyt avattava ulkosali on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa.

– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin, toistuvasti. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla, avaa Omnigym Oy:n operatiivinen johtaja Sami Kaivola.

Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta. Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään. Tiedot laitteiden käytöstä tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun. Käyttöä mittaavat sensorit on asennettu laitteiden sisään, eikä paikalla kuvata ihmisiä tai tallenneta yksilökohtaisia tietoja. Saatu palaute ja käyttömäärätiedot jaetaan myös kunnalle.

Paikalta löytyy kahdeksan laitetta koko kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun.
Harjoittelu on maksutonta ja liikuntapaikka on avoinna 10.5.-18.6.2023.

Liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat esittelevät laitteiden käyttöä videolla. Video nähtävissä 16.5. alkaen osoitteessa www.salo.fi/ohjattuliikunta ja liikuntapalveluiden FB:ssa.

Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n sekä Salon liikuntapalveluiden kanssa.

Omnigym, Global User Study

Kotimaiset Omnigym-laitteet ovat nousseet lyhyessä ajassa käyttäjien suosioon keräten positiivista palautetta sekä käyttäjiltä että kunnan päättäjiltä. Tällä hetkellä Suomessa on pysyviä Omnigym-ulkokuntosaleja jo liki 200, minkä lisäksi muualla Euroopassa on noin 50 ulkokuntosalia. Global User Study -tutkimushanke toteutetaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa. Tähän mennessä väliaikainen ulkosali on vieraillut jo yli 40 paikkakunnalla 8 maassa.

Päivitetty 11.5.2023
Yhteystiedot
Salon liikuntapalvelut
02 7784701