Hyppää sisältöön

Turun Taidegraafikot 90 vuotta – Painetut maailmat

28.1. - 23.4.2023
Salon taidemuseo Veturitalli
Teos, taidegrafiikkaa, Teija Lehto, Elämän paljous, 2022

Turun Taidegraafikkojen 90-vuotisjuhlanäyttely Painetut maailmat on tuore katsaus tämän päivän turkulaisen sekä kotimaisen taidegrafiikan tilaan ja sen eri menetelmiin. Näyttelyn taiteilijat kuuluvat yhdistykseen ja kokonaisuuden on kuratoinut kuvataiteilija, taidegraafikko Juha Joro. Näyttelyyn osallistuu 12 Turun Taidegraafikkojen yhdistyksen jäsentaiteilijaa: Annika Dahlsten, Markku Haanpää, Katri Ikävalko, Sirkku Ketola, Heli Kurunsaari, Miina Laine, Teija Lehto, Sara Manninen, Laura Miettinen, Tiina Vainio, Hanna Varis ja Jirko Viljanen.

Monen taiteilijan teokset käsittelevät esimerkiksi ajan kulkuun liittyviä teemoja. Teosten maailma liikkuu henkilökohtaisten muistojen tai muistumien kautta aina nykyhetken arjen yksityiskohtiin ja tuntoihin. Kokonaisuutena näyttely valottaa taidegrafiikan erityisyyttä kuvataiteen ilmaisukeinona, jonka jotkut menetelmät ovat jo vuosisatoja vanhoja.

Vuonna 1933 perustettu Turun Taidegraafikot ry on Suomen vanhin taidegrafiikan paikallisyhdistys. Sen tarkoituksena on edistää taidegrafiikan harjoittamista sekä lisätä mielenkiintoa taidegrafiikkaa kohtaan.

Veturitalli on avoinna ti–pe klo 10–18 ja la–su klo 11–17. Pääsymaksu 10€ / 7€, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylipun hintaan kuuluvat yleisöopastukset sunnuntaisin klo 14, max. 25 hlöä.

Kuva: Teija Lehto, Elämän paljous, puupiirros, 2022.

Päivitetty 23.12.2022
Yhteystiedot
Taidemuseon asiakaspalvelu p. 02 778 4892
https://salontaidemuseo.fi/