Hyppää sisältöön

Totuus ja valhe – Vladimir Vysotskin lauluja

Ke 1.5.2024 klo 16:00 - 18:00
Teatteri PROvinssi Päänäyttämö, Salorankatu 5-7, ovi 3 Astrum keskus

Martti Suosalo – laulu
Nora Raikamo – laulu, viulu
Jarkko Lahti – laulu
Kiureli Sammallahti – laulu, harmonikka
Valtteri Bruun – laulu, kitara

Vapunpäivänä aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot. Vysotskin lyriikka nousee esiin mm. Pirkko Saision osuvissa suomennoksissa.

Martti Suosalo (s. 1962)

Martti Suosalo on esiintynyt useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa ja esittänyt useita tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja, kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta, Irwin Goodmania ja Kari Hotakaista. Suosalo tuli tunnetuksi osana Ryhmäteatterin näyttelijäkaartia. Nykyisin näyttelee myös Helsingin Kaupunginteatterissa.

Suosalo on voittanut kolme Jussi-palkintoa: paras miessivuosa (Palkkasoturi), paras miespääosa (Kulkuri ja joutsen) ja paras miespääosa (Rentun ruusu) ja myös vuoden suosikkinäyttelijän palkinnon Thalia-gaalassa vuonna 2011.

Vuonna 2012 hän sai Parhaan miesnäyttelijän Kultaisen Venlan.

Suosalo on myös laulanut sekä elokuvissaan että itse sanoitettuja Jacques Brel -tulkintoja Pekka Tegelmanin kanssa.

Martti perusti vuonna 2023 oman kiertävän Sirkus Suosalo -teatterin.

Nora Raikamo (s. 1974)

Nora Raikamo on valmistunut näyttelijäksi TeaKista 2002. Hän oli kiinnitettynä näyttelijänä Jyväskylän kaupunginteatterissa 2002-2003, jonka jälkeen hän on toiminut freelancerina Helsingissä mm. Kansallisteatterissa: Virhe, Viettelysten vaunu, Kauppamatkustajan kuolema, Globen uupuneet, Atlantis sekä Keskiuudenmaanteatterissa: Liian paksu Perhoseksi, Harmaat Pantterit.

Raikamo on RedNoseClub-klovniryhmän perustajajäsen, jossa hän on tehnyt mm. Mieletön -esityksen. Ryhmä valittiin 2023 vuoden teatteriksi.

Raikamo on myös Teatteri Universumin jäsen, jossa hän oli mukana mm. Juha Mustanojan Maatuska -näytelmässä, joka voitti Thalia palkinnon 2017.

Jarkko Lahti (s. 1978)

Jarkko Lahti on valmistunut näyttelijäksi Teakista 2002. Hän toimi Kokkolan Kt:n johtajana vuosina 2009 – 2012. Lahti on perustanut oman teatteriryhmän Ruska Ensemblen 2012, jonka taiteellisena johtajana hän toimii yhdessä serkkunsa, näytelmäkirjailija Ari-Pekka Lahden kanssa.

Lahti on vieraillut Kansallisteatterissa, mm. Juha Hurmeen Töppöhörö -näytelmässä. Jarkko Lahti nähdään myös nyrkkeilylegenda Olli Mäkenä tämän elämään pohjautuvassa elokuvassa, joka sai ensi- iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2016.

Jarkko Lahti on Teatterikorkeakoulun näyttelijätyön professori vuodesta 2023.

Kiureli Sammallahti (s. 1975)

Kiureli Sammallahti on Shava-yhtyeen laulaja ja biisintekijä. Yhtye julkaisi ensilevynsä 2010 ja on konsertoinut tänä vuonna mm. Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Sammallahti soittaa myös mm. Emma-palkitussa Hilja Grönfors & Latso Džinta – yhtyeessä. Hän on valmistunut kansanmusiikin maisteriksi v. 2010.

Sammallahti on esiintynyt lukuisissa teatteriproduktioissa muusikko/näyttelijänä, esim. Lilla Teaternissa, Teatteri Avoimissa Ovissa, KOM-teatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Vaasan Kaupunginteatterissa, Teatteri Jurkassa ja Tanssiteatteri Raatikossa.

Valtteri Bruun (s.1973)

Valtteri Bruun on valmistunut tanssimuusikoksi Pop/Jazz konservatoriosta 1997 sekä kansanmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2012.

Hän toimii freelance-muusikkona Helsingissä ja soittaa tällä hetkellä mm. Shava, Hilja Gönfors & Latso Dzinta, Tonos, Jason muuttaa taivaaseen, Pasi K. sekä Samuli Edelmanin yhtyeessä.

Päivitetty 31.1.2024
Yhteystiedot
Teatteri PROvinssi
0440520260
Salorankatu 5-7, ovi 3, Astrum Keskus
https://www.teatteriprovinssi.fi