Hyppää sisältöön

Tiina Herttua: Theseuksen laiva ja muita maalauksia

9.9. - 3.12.2023
Teijon Masuuni, Telakkatie 17, Teijo
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Tiina Herttua: Theseuksen laiva ja muita maalauksia 9.9.–3.12.2023 Teijon Masuunin galleriassa

Monilla meistä on kaipuu johonkin parempaan tai toiseen. Suuria kansainvaelluksia on ollut, on haluttu löytää uusia maita ja merireittejä. Mikä ihmisiä ajaa toisaalle? Mitä kuvittelemme horisontin takana olevan – kadotus vai eldorado? Jotkut ovat lähteneet vapaaehtoisesti, kun taas toisten on ollut pakko lähteä.

“Olen itse juureton kulkija. Oma juurettomuuteni syy löytyy sukuni historiasta. Olen Karjalan evakoiden jälkeläisiä. Muutama vuosi sitten purjehdin Suomesta Välimerelle ja dokumentoin matkaa taiteeni kautta. Teoksissa sekoittuvat nykypäivä, historia ja antiikin mytologia. Teosten innoittajina ovat myös olleet länsimaisen filosofian kysymykset ihmisenä olemisesta ja elämän perusajatuksista. Legenda Theseuksen laivasta on punainen lankani. Mitä me etsimme, mitä näemme matkalla? Haluan pohtia, muutummeko itse tässä uuden tavoittelun prosessissa, kuten Theseuksen laiva teoriassa”, kertoo taiteilija.

Maalausten keskiössä on etelän valo ja värit. Maalaustapahtuma ja maaliaineen materiaalisuus ovat näkyvissä suurina siveltimenvetoina ja runsaina värikerroksina. Teokset ovat suurikokoisia akryyli- ja öljymaalauksia kankaalle. Tyyli on abstrakti, vaikka joissain maalauksissa viitteitä maisemaan voi nähdä.

Näyttelyn maalaukset ovat valmistuneet kolmen viime vuoden aikana eri paikoissa Atlantin rannoilla ja Välimerellä.

Tiina Herttua on Lahden taideinstituutista ja Australian National Universitystä valmistunut kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee Sipoonkorven reunalla ja osan vuotta Sisiliassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomen lisäksi monissa Euroopan maissa, Australiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Näyttely on avoinna viikonloppuisin la–su klo 12–16 (syyskuussa la klo 11–16).

Teijon Masuuni
Päivitetty 7.9.2023
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi