Hyppää sisältöön

Teijon Kulttuurimeijerin paikallishistoriasta kertovat näyttelyt (13.8-30.10)

13.8. - 30.10.2022
Teijon Kulttuurimeijeri

Syykaudella 13.8.- 30.10 Teijon Kulttuurimeijeri tuo kahdella näyttelyllä esille ruukkikylän mielenkiintoista paikallishistoriaa. Samalla avaamme uuden näyttelytilan huoneeseen, jossa vielä 1960-luvulla on jaettu tehtaan väelle maitoa.

Teijon Kultuurimeijeri on avoinna syykaudella joka viikonloppu lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-17. Näyttelyiden lisäksi voit istahtaa tiloihimme tunnelmoimaan nelimetrisen kakluunin lämpöön. Kahvia ja teetä myytävänä, tuotot yhdistyksen toimintaan.

www.kulttuurimeijeri.com
Facebook ja Instagram: Teijon Kulttuurimeijeri

MUISTOJA, KUVIA JA KERROSTUMIA
Kulttuurimeijeri ry:n dokumentaaris-taiteellinen näyttelyhanke.

Meijerin perusnäyttelyksi rakentuva näyttelykokonaisuus esittelee meijerirakennuksen historiaa. Näyttelyn keskiössä ovat vanhat valokuvat, esineet sekä rakennuksessa asuneiden ja siellä työskenneleiden henkilöiden, sekä heidän omaisten muistot ja tarinat, jotka on kerätty haastatteluiden kautta.

Näyttelyn koostaminen: Tuomas Karisto ja Alli Ikonen, Kulttuurimeijeri ry.  Näyttelyn toteutumisen ovat mahdollistaneet haastateltuina olleet henkilöt ja totetusta on tukenut Museovirasto

BREMERIN ALKEMIA II: Faust ja Frankenstain
Aikamatka Robert Bremerin kirjastoon kahden vuosisadan taakse kauhuromantiikan sankarien kanssa., kooneet Katariina Lillqvist ja Sebastian Derkert-Rosenberg. Kiitokset: Svenska kulturfonden

Kesällä vaihtuvana näyttelytilana toimineeseen patolammen tilaan avautuu syksyksi installaatio Teijolla vaikuttaneen ruukinpatruuna Robert Bremerin elämästä. Installaatio on jatkoa aikaisemmin tiloissa esillä olleelle installaatiolle “Bremerin alkemia”

 

Päivitetty 9.8.2022
Yhteystiedot
Kulttuurimeijeri ry.
040 854 3636
Kartanontie 4 25570 Teijo
https://kulttuurimeijeri.com/tapahtumat