Hyppää sisältöön

Taide tulee luo - yhteisöjen parissa tehtyä taidetta

25.9. - 25.10.2020
Salon taidelainaamo
Kukonkallion hoivakodin asukkaat kuvattuna kukka-asetelmien ja seppeleiden kanssa.
Koululainen valokuvaa nuorisoasioista vastaavaa virkamiestä studiossa.

Salon Taiteilijaseuran näyttely Taide tulee luo esittelee Salon alueella tehtyä yhteisötaidetta ja teoksia viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Taide tulee luo -hankkeen keskiössä on ajatus taiteesta ja kulttuurista osana hyvää elämänlaatua ja elinikäistä oppimista. Ihminen on kulttuurin kokija ja toimija, jolla on kulttuurisia tarpeita ja oikeuksia. Näiden täyttyminen on kulttuurihyvinvointia. Salon Taidelainaamoon rakennettu näyttely esittelee Salon seudun taiteilijoiden pitkäjänteisen, rikkaan ja yhteisöllisen taidetyöskentelyn tuloksia valokuvin, kolmiulotteisin taideteoksin ja niihin liittyvin tekstein. Taiteilijat ovat toimineet salolaisissa päiväkodeissa, kouluissa, hoivakodeissa, nuorten ja kehitysvammaisten ryhmissä. Hankkeissa on syntynyt yhteisöllisesti toteutettuja sekä taiteilijoiden tekemiä teoksia, jotka mm. parantavat tilojen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä.

Eri hankkeissa taiteilijoina ovat olleet Erja Alander, Eija Haapalainen, Gloria Badarau-Heikkilä, Tiina Harjola, Keanne van de Kreeke, Jenny Kurpen, Hilkka Laakkonen-Vesander, Hanna Lamnaouer, Tarja Lapila, Leena Lehti, Piia Lehti, Lotta Leka, Milka Malin, Jarmo Markkanen, Jussi Mattila, Leena Muuri, Satu-Maaria Mäkipuro, Riikka Niittonen, Helena Suni, Ramo Teder, Tea Tikka, Andréa Vannucchi ja Katja Öhrnberg.

Näyttelyn valmistamista ovat tukeneet Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut ja Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätiedot:

Taide tulee luo -näyttely on esillä Salon Taidelainaamossa, os. Helsingintie 2 ja avoinna tiistaista perjantaihin 10:30-18:00 ja lauantaisin 10:30-16:00.

Lotta Leka, 044 5220371, lotta.leka@gmail.com
Andréa Vannucchi, 040 9309918, andreavannucchi@gmail.com

Kuvatiedot:

  • Kukonkallion hoivakodissa asukkaat kuvattiin heidän tekemiensä kukka-asetelmien ja seppeleiden kanssa. Kuva: Lotta Leka ja Tea Tikka.
  • Puolikuva Perniöstä oli nuorten valokuvapaja, jossa he saivat kuvata nuorisoasioista vastaavia virkamiehiä ja päättäjiä vuonna 2015. Kuva: Andréa Vannucchi.

 

 

 

Salon taiteilijaseuran www-sivut
Päivitetty 15.9.2020