Hyppää sisältöön

Soivat kylät! -kiertue

7.10. - 26.10.2022
Salon alueen vanhat kuntakeskukset
Soivat kylät! työryhmä

Lokakuussa järjestettävä Soivat kylät! -kiertue on osa Salon kaupungin Osallistuvaa budjetointia. Se sisältää yhdeksän konserttia Salon keskustan ulkopuolisissa vanhoissa kuntakeskuksissa (Muurla, Suomusjärvi, Pertteli, Kiikala, Perniö, Kuusjoki, Halikko, Särkisalo ja Kisko):

pe 7.10. Muurla klo 18.00, Muurlan Lasi (Muurlantie 9)

su 9.10. Suomusjärvi klo 14.00, Suomusjärven seurakuntakeskus (Kitulantie 7)

ti 11.10. Pertteli klo 18.00, Perttelin seurakuntatalo (Mikolantie 5)

ke 12.10. Kiikala klo 10.00, Komisuon koulu (Suomusjärventie 151)

ke 12.10. Perniö klo 18.00, Perniön kunnantalon Taidekahvila (Lupajantie 1)

to 13.10. Kuusjoki klo 9.45, Kuusjoen koulu (Ylikulmantie 317)

ti 18.10. Halikko klo 19.00, Franssintalo (Kirkkorinne 9)

ti 25.10. Särkisalo klo 10.00, Särkisalon koulu (Pensalontie 1)

ke 26.10. Kisko klo 18.00, Kiskon kirjasto (Kiskontie 2260)

Kiertueen toteutuksesta vastaa ryhmä salolaisia ammattimuusikoita: Oopperalaulajat Jussi Vänttinen (baritoni) ja Saara Rauvala (sopraano), pianisti Henni Isojunno, viulisti Marjatta Ilomäki sekä Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen. Tilaisuudet toteutetaan vaihtelevin esiintyjäkolmikoin.

Konsertit tarjoavat mahdollisuuden yhteisölliseen kokemukseen ja sukupolvien kohtaamiseen. Elävän musiikin kokeminen yhdessä on elämys. Anna-Maaria Varosen sanoin: ”Musiikki tekee ihmiselle hyvää ja yhdessä koettu elävä musiikki aivan erityisen hyvää!”

Soivat kylät! -konsertteihin osallistuminen ei edellytä erityistä klassisen musiikin osaamista ja tuntemista. Musiikki ei vaadi kuulijaltaan mitään, päinvastoin: Se antaa. Kuulija itse voi vaikuttaa siihen, mitä on valmis ottamaan vastaan.

Musiikin hyvinvointivaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia ja sen hyödyistä saadaan jatkuvasti lisää näyttöä: Konserttiin lähteminen on satsaus omaan hyvinvointiin!

Juonnetuissa konserteissa kuullaan kepeää ja tyylikästä klassista musiikkia sekä mm. kansanlauluja eripuolilta Eurooppaa. Tilaisuudet kestävät vajaan tunnin ja sen jälkeen löytyy aikaa kohtaamisille kasvokkain.

Kaikkiin Soivat kylät! -konsertteihin on vapaa pääsy.

Tule mukaan ja anna musiikille mahdollisuus vaikuttaa!

 

Soivat kylät! – kiertueen ajatuksena on palvella Salon asukkaita monipuolisesti. Konsertit viedään Salon keskustan ulkopuolelle, jotta tilaisuudet tavoittaisivat myös niitä, joiden on hankalampi liikahtaa keskustaan. Samalla olemme halunneet rikkoa perinteistä iltakonsertin muotoa ja kaavaa sekä pyrkineet siihen, että tilaisuuksissa voisi toteutua mahdollisuuksien mukaan myös sukupolvien välistä kohtaamista.

Olemme olleet yhteydessä mm. alueilla toimiviin yhdistyksiin ja muutamilla paikoilla löytyi intoa kokeilla kaikille avointa tilaisuutta koulun tiloissa, koulupäivän puitteissa, jolloin myös koululaiset pääsevät tilaisuuteen mukaan.

Konsertit toteutetaan vaihtelevina kellonaikoina, vaihtelevina viikonpäivinä ja vaihtelevissa paikoissa: kirjasto, koulu, kahvila jne. Näin toivomme tilaisuuksien tavoittavan monipuolisesti eri elämäntilanteissa olevia kuulijoita.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille omasta asuinalueesta riippumatta. Kaikkien niiden, jotka pääsevät kulkemaan, on mahdollista osallistua muihinkin kuin juuri oman asuinalueen tilaisuuteen.

Me lähdimme ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia muotoja elävän musiikin tavoitettavuuden kehittämiseksi. Toivomme kuulijoidenkin lähtevän ennakkoluulottomasti mukaan näihin “kohtaamisen konsertteihin”.

Järj. Soivat kylät! -työryhmä ja Salon kaupunki

Päivitetty 28.9.2022