Hyppää sisältöön

Sekasointuja-monologinäytelmä

Pe 5.8.2022 klo 18:00 - 19:00
Rikalanmäen Teatterivintti

Oululaisen Teatteri Saagan vierailuesitys Sekasointuja on osa Rikalanmäen kulttuuriviikkoa. Monologinäytelmä kertoo runoilija ja kirjalija Hilja Onerva Lehtisen (1882-1972) eli L. Onervan dramaattisen kasvutarinan lupaavaksi taiteilijaksi.

Esityksessä kuullaan myös Onervan runoja, erityisesti hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamastaan runokokoelmasta Sekasointuja, sekä hänen runoistaan sävellettyjä klassisia lauluja.

Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko ja musiikista vastaa muusikko Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Salon kaupungin yleisten kulttuuripalvelujen kanssa. Esitys on suunnattu aikuisille ja nuorille, suositusikäraja 12 vuotta.

Monologissa kuullaan Onervan sisäistä maailmaa aikuistumisen kynnyksellä, aikana, jolloin naisen asema oli haastava eikä tie taiteilijaksi ollut itsestään selvä. Tarinassa sukelletaan hänen nuoruuden haaveisiin, rakkauksiin sekä kipeisiin aikuistumisen ja kasvun hetkiin. Erityisesti Onervan nuoruutta varjosti hänen mieleltään sairaan äidin epäselvä kohtalo, joka jätti jälkeensä parantumattoman haavan.

Sekasointuja peilaa Onervan kamppailua lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden myllerryksessä. Mikä kannusti tätä runoilijanalkua väsymättä tavoittelemaan omia unelmiaan ja uskomaan itseensä vaikeista olosuhteista huolimatta. Ja ennen kaikkea, mikä teki nuoresta Hiljasta sen upean taiteilijan, jonka me tunnemme L. Onervana?

Liput: 15 e/10 e (opiskelijat, eläkeläiset ja alle 18-vuotiaat), avustajat maksutta.

Lippuja voi ostaa Salon kaupungin verkkokaupasta etukäteen tai paikan päältä Rikalanmäeltä 30 min ennen esitystä.

Päivällistiedustelut Rikalan Krouvista: ravintola@rikalankrouvi.fi tai p. 044 244 6590.

Salon kaupungin verkkokauppa Teatteri Saagan sivut
Päivitetty 27.6.2022