Hyppää sisältöön

Sauli Suomela: Reflections

2.7. - 28.7.2024
Teijon Masuunin Galleria
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Värikäs abstrakti kuva

Sauli Suomela : REFLECTIONS 2.-28.7.2024 Teijon Masuunin Galleriassa

REFLECTIONS on Sauli Suomelan yksityisnäyttely, joka koostuu maalauksista ja lasiveistoksista. Näyttelyn teemana on heijastukset, jonka eri tasoja nähdään eri tekniikoin työstetyissä teoksissa. Näyttelyn teokset heijastavat eri tavoin niin erilaisia mielen maisemia kuin fyysistä ympäristöäkin.

Suomelan tausta muotoilijana ja utelias luonne on johtanut kokeilemaan erilaisia tapoja välittää tavoiteltu kokemus niin maalaustaiteen kuin lasitaiteenkin alueilla. Maalausten estetiikka ja kehitetty tekniikka on saanut inspiraationsa lasin syvyydestä ja vivahteista; sen hehkuvien värien, heijastusten ja läpinäkyvyyden ominaisuuksista valon osuessa teokseen. Maalaukset on työstetty valamalla kerroksittain nestemäisellä pigmentillä värjättyä epoksihartsia. Kerrostekniikka rakentaa kiinnostavia valon ja varjon alueita abstrakteihin teoksiin. Eri väriset läpinäkyvät kerrokset synnyttävät lasimaisen pinnan, jossa värit sekoittuvat kerroksina synnyttäen vahvan kerroksellisuuden estetiikan ja mahdollistavat erittäin elävän ja voimakkaan hehkuvan värimaailman, jota muulla tavalla on vaikea toteuttaa. Erillisten valujen kautta syntyvä kerroksellisuus rakentaa töihin myös konkreettisia kumuloituvia tasoeroja ja väri-intensiteetin muutoksia, joka synnyttää toisen tason visuaalisuuden kokonaisestetiikkaan.

Näyttelyn teoksista on leikitelty sekä peilaavuuden että heijastamattomuuden elementeillä. Pigmentoidun hartsin värikylläisyys ja lasinkirkkaus saa seurakseen materiaalina peilin ja lasin estetiikan, joita toisissa teoksissa korostetaan ja toisissa himmennetään. Peileille työstetyt teokset heijastavat ympäristöään, jolloin teokset keskustelevat vahvasti ympäristönsä kanssa. Heijastuksia on paikoittain himmennetty, jotta siroava valo saa väripinnat hehkumaan voimakkaammin ympäröivän tilan heijastusten sijaan. Lasista tehdyt veistokset pelaavat läpinäkyvien väripintojen päällekkäisyydellä ja muuttuvat voimakkaasti eri suunnilta katsottuna peilaten samalla ympäristöään.

Näyttely on avoinna 2.-28.7. joka päivä klo 11-18.

Päivitetty 1.7.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476 406
Telakkatie 17, 25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi