Hyppää sisältöön

Ritva Tuomi: Greetings From Broken Flowers

2.7. - 28.7.2024
Teijon Masuunin Camera
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Kukkia ja tulta

Ritva Tuomi: Greetings From Broken Flowers 2.-28.7.2024 Teijon Masuunin Camerassa

Ritva Tuomen valokuvissa ihminen ja luonto kohtaavat toisensa ja ovat käsi kädessä osa maailmankaikkeutta, yhteydessä menneeseen ja tulevaan.

Tuomi on valokuvannut perhettään luonnossa ja puutarhassa vuosia. Valokuvissa lasten kasvu aikuisiksi, jäähyväiset vanhemmille ja hetket sadonkorjuusta maatumiseen ovat osa tätä pitkää projektia.

”Perheessäni on aina kasvatettu kukkia ja hoidettu kasveja, kotipihalla sekä mökkipuutarhassa. Äidiltäni perityt daaliat, pionit ja muut kasvit ovat hurmanneet kauneudella, mutta myös lakastuvina ja kuivuneina. Elämän haavoittuvuus ja hauraus tulee voimakkaasti esiin muuttuneissa kukissa. Kuihtuneet ja vaurioituneet kukat kertovat elämän lyhyydestä, kaiken katoavaisuudesta ja ajan vaikutuksesta kaikkeen elolliseen.

Kukat liittyvät meidän kaikkien elämään ja kuolemaan. Kukilla onnitellaan, niillä juhlitaan syntyviä, kerrotaan kaipuusta ja muistetaan kuolleita. Ne ovat läsnä elämän monissa tilanteissa.

Greetings from Broken Flowers -valokuvasarja kertoo yhteyden rikkoutumisesta ja tuhoutumisesta meidän ja luonnon välillä. Hehkuvat kukat ja kuvissa näkyvät selvät uhan merkit välittävät sanomaa ympäristömme heikkenevästä tilasta. Nämä kukat ovat tervehdys meille.”

Ritva Tuomi on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana lukuisissa yhteisnäyttelyissä vuodesta 1989. Hänen teoksia on useissa eri taidekokoelmissa, esim. Eduskunta, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valtio. Hän asuu, työskentelee ja hoitaa puutarhaa Espoossa ja Vihtijärvellä.

Näyttely on avoinna 2.-28.7. joka päivä klo 11-18.

Päivitetty 1.7.2024
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476 406
Telakkatie 17, 25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi