Hyppää sisältöön

Raija Jokinen Teijon Masuunin Studiossa

3.7. - 1.8.2021
www.teijonmasuuni.fi
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Raija Jokinen 3.7.-1.8.2021 Teijon Masuunin Studiossa

“Koostan kuitu kerrallaan kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?

Teoksissani esiintyy usein ihmisen fyysisestä olemuksesta muistuttavia orgaanisia kuvioita, mutta ne lomittuvat ja sulautuvat juuristojen ja oksien kaltaisiin muotoihin olematta kuitenkaan erityisesti mitään niistä. Näiden muotojen samankaltaisuus ja loputon variointi sekä niiden elämää ylläpitävä luonne on kiehtovaa ja niissä hauraus ja vahvuus kulkevat käsikädessä.

Työtapaani voi verrata maalaamiseen, piirtämiseen ja kuvanveistoon, mutta materiaalina on pellavakuitu, jota yleensä käytetään esim. öljymaalauksen tai grafiikan pohjamateriaalissa. Tekniikallani on yhteyksiä myös paperinvalmistukseen ja tekstiiliin. Erityisen tekniikkani avulla teokseni muotoutuvat vapaasti eivätkä rajaudu kehysten mukaan. Valo ja varjo luovat irtonaisesta viivastosta muuntuvia kertatumia.”

Raija Jokisen teoksia on ollut esillä n. 200 koti- ja ulkomaisessa näyttelyssä vuodesta 1990. Jokinen asuu ja työskentelee Sipoossa ja Helsingissä. Raija Jokiselle on myönnetty mm. Uudenmaan taidepalkinto 2015, Sipoon taidepalkinto 2019 sekä Vuoden 2020 Tekstiilitaiteilija-palkinto. Kesällä 2021 Jokisella on teoksia myös Luopioisissa Kerrostumia-näyttelyssä.

Näyttely on avoinna Teijon Masuunin Studiossa 3.7.-1.8. päivittäin klo 11-18. Vapaa pääsy.

Päivitetty 2.7.2021
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi