Hyppää sisältöön

Pirkko Mäkelä-Haapalinna: aistimuisti Teijon Masuunin galleriassa

1.6. - 29.6.2022
Teijon Masuuni, Telakkatie 17, 25570 Teijo
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Pirkko Mäkelä-Haapalinna: aistimuisti 1.-29.6.2022 Teijon Masuunin galleriassa

Pirkko Mäkelä-Haapalinna on Lapista, Kemijärveltä, Turkuun 2020 muuttanut kuvataiteilija. Hän on Taidemaalariliiton, Turun Taiteilijaseuran sekä Lapin Taiteilijaseuran jäsen ja myös Pastel Society of American Master Pastelist. Hänen pääasiallisin maalaustekniikkansa on pastelli mutta hän toteuttaa teoksia myös erilaisilla sekatekniikoilla.

Pirkko Mäkelä-Haapalinnan maalaamisen prosessi on suunnitellun ja intuition välinen vuoropuhelu – hän pyrkii olemaan avoin yllätyksellisille mielikuville ja suunnanmuutoksille maalausprosessin aikana. Näyttelyn aiheisto kumpuaa teemoista, jotka taiteilijan oman kokemushistorian kautta koskettavat tunnetasolla.

Näyttelyn nimi on aistimuisti. Aistiminen edeltää muistamista. Muistot koostuvat hetkistä, jolloin on oltu läsnä aistit herkistyneinä. Tällaisista muistoista muodostuu identiteetin avainkokemuksia. Tähän kategoriaan Pirkko Mäkelä-Haapalinnan maailmassa kuuluu myös luontokokemus, erityisesti veden elementin merkitys, sekä kauneuden ja haurauden erottamattomuus sellaisena, kuin filosofi Martha Nussbaum sen ilmaisee:

Ihmisyys perustuu olemukseen, joka on enemmänkin kasvin kaltainen kuin jalokivi; jotain haurasta, kuitenkin siten, että sen erityinen kauneus on erottamatonta sen hauraudesta.

Näyttely on esillä Teijon Masuunin galleriassa 1.-29.6.2022.
Avajaiset tiistaina 31.5. klo 16-18.
Taiteilijan työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Teijon Masuuni - näyttelyt
Päivitetty 30.5.2022
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo
https://www.teijonmasuuni.fi