Hyppää sisältöön

Pidä huolta! – #kiusaamisvapaahermanni

To 18.8.2022 klo 16:00 - 18:00
Salohalli

KiVa-koulujen Ole muutoksentekijä -kampanjalla 13–18-vuotiaat nuoret haastettiin mukaan kiusaamisen vastaiseen toimintaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kiusaamisen vastaisten toimenpiteiden tai tapahtumien kokonaisuus. Voittajaksi valitussa Hermannin koulun ehdotuksessa tukioppilaat haluavat vaikuttaa kiusaamiseen tekemällä koulun sisällä tapahtuvaa kiusaamista näkyväksi. Nuorten ideana oli kerätä anonyymejä kiusaamistarinoita oman koulun oppilailta. Tarinoiden esiin tuominen herättäisi oppilaissa myötätuntoa ja voisi saada kiusaajat ymmärtämään, miltä kiusatusta tuntuu.

Kampanjaan liittyvä tapahtuma järjestetään torstaina 18.8.2022. Tapahtumia järjestetään kaksi Salohallissa: yksi koulupäivän aikana Salon yläkoulujen oppilaille (klo 12-15) ja toinen illalla kaikille asiasta kiinnostuneille (klo 16-18). Tapahtumaan kutsutaan paikalle Salon yläkoulujen oppilaat, mutta oppilaille suunnatusta tapahtumasta lähetetään livestriimaus klo 13─14, ja sitä on kouluissa mahdollista seurata etäyhteydellä.

Livestriimauksen aikana ohjelmassa on musiikkia – mukana artisti CLEDOS, videotervehdyksiä, anonyymejä kiusaamistarinoita, paneelikeskustelu ja ensiesityksenä Hermannin koulun nuorten kiusaamisen vastaisen oman biisin ensiesitys!

Paneelikeskusteluun osallistuvat Riina Länsikallio (OPH, erityisasiantuntija), Katja Mettinen (ylitarkastaja, lapsiasiavaltuutetun toimisto), Ville Koikkalainen (yhteistyön asiantuntija Suomen Vanhempainliitto), Anna-Kaisa Hiedanniemi (MLL, kouluyhteistyö), Christina Salmivalli (Turun yliopisto) ja edustaja poliisista. Keskustelua käydään koulukiusaamisesta ja sen ehkäisemisestä ja keskustelu pohjautuu oppilaiden tekemiin kysymyksiin.

Tapahtumassa on mukana eri järjestöjen messuosastoja sekä kulttuurin että liikunnan puolelta ja kiusaamisen vastainen valokuvanäyttely. Nuoret tutustuvat järjestöjen toimintaan ja valokuvanäyttelyyn ennen virallisen ohjelman alkua. Lisäksi on mahdollisuus kannattaa tukioppilaiden kahvilaa. Yhteistyökumppani Kesko on lahjoittanut tapahtumaan arpajaispalkintona tuotekasseja ja lahjakortteja.

Iltatapahtumassa puhujina: Riina Länsikallio (OPH, erityisasiantuntija), Christina Salmivalli (Turun yliopisto), edustaja poliisista, Jori-Pekka Kuuranne (K-kauppias, K-Market Ollikkala) ja Ville Koikkalainen (yhteistyön asiantuntija Suomen Vanhempainliitto). Musiikkiesityksestä vastaa Henrika Ojala (Joonas Pyöli säestää), lisäksi Hermannin koulun nuorten kiusaamisen vastaisen oman biisin esitys!

Järjestäjä: Salon kaupunki (Hermannin koulu, Salon nuorisopalvelut, liikuntapalvelut ja kulttuuripalvelut)
Yhteistyökumppaneina toimivat Turun yliopisto (KiVa Koulu ja INVEST-lippulaiva) , Kesko ja Lions Club Salo.

#kiusaamisvapaahermanni

Tarkempia tietoja tapahtumasta on Hermannin koulun Instagramissa.

Päivitetty 18.6.2022