Hyppää sisältöön

Papu – esitys ystävyydestä ja anteeksiantamisesta

Ti 23.4.2024 klo 18:00 - 19:00
Kulttuuritila Näkkäri
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Papu - esitys ystävyydestä ja anteeksiantamisesta

”Tää on tarina Papusta. Papu on mun paras kaveri. Me ollaan oltu bestiksii jo eskarista asti. Papu muutti sillo mun naapurii ja me tutustuttii eskarin ekana päivänä. Mä muistan ku oltii peräkkäi jonossa ja piti valita pari. Mä valitsin Papun.”  – Lumi

Papu on 9.-luokkalainen poika, jonka pikkusisko Pipsa vammautui liikenneonnettomuudessa, kun Papu oli 9-vuotias. Papu kipuilee syyllisyyden taakan alla ja hakee epätoivoisesti hyväksyntää ja huomiota ajautumalla levottomien, kapinoivien nuorten seuraan sekä päihdekokeiluihin.  Lapsuudenystävä Lumi ja muut Papun ystävät ovat hämillään ja yrittävät auttaa Papua, mutta tämä ei halua tai kykene ottamaan apua vastaan. Vanhemmat ja luokanvalvoja ovat tilanteessa neuvottomia. Epätoivoisen Papun sanat ja teot venyttävät hänen läheistensä uskoa ja kärsivällisyyttä äärimmäisyyksiin asti.  Esityksen loppu on kuitenkin toiveikas.

Elämänmakuinen tarina on 14-16 -vuotiaiden nuorten ideoima ja osittain myös kirjoittama. Esityksen keskeisinä teemoina ovat ystävyys ja anteeksiantaminen.

Ideat, tekstit ja näyttämötyöskentely Teatterityö TPO -kurssin oppilaat.

Käsikirjoitus ja ohjaus Sarika Lipasti

Esityksen kesto noin 1 tunti. Ei väliaikaa. Esitystä suositellaan yli 11-vuotiaille.

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2, Salo. Ovet tapahtumaan avautuvat 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua. https://salo.fi/nakkari

Tapahtuman tuottaa Salon kansalaisopisto.

Liput 10 € ostettavissa Salon kaupungin verkkokaupasta. Avustajat maksutta. Lippuja myynnissä korttimaksulla myös ovelta ennen esitystä.

Salon kaupungin verkkokauppa Kulttuuritila Näkkäri
Päivitetty 8.2.2024
Yhteystiedot
Salon kansalaisopiston teatterikoulu
0447784507
Ylhäistentie 2, 24130 SALO
https://www.salo.fi/kansalaisopisto