Hyppää sisältöön

Näkkärin Yleisöperjantai 5.11. klo 19: Hajoaminen

Pe 5.11.2021 klo 19:00 - 20:00
Kulttuuritila Näkkäri

Millaiselta maailma näyttää, maistuu ja kuulostaa hyönteisperspektiivistä?

Hajoaminen on nukketeatteria, esitystaidetta ja videotaidetta yhdistävä näyttömöteos hyönteisistä, ihmis-hyönteissuhteista ja erilaisista hajoamisen prosesseista. Nuorille ja aikuisille (+15-vuotiaat) suunnattu teos nähdään ja koetaan kulttuuritila Näkkärin Yleisöperjantaissa 5.11. klo 19. Esityksen kesto 1 h.

Hyönteiset nähdään länsimaisessa kulttuurissa ultimaalisen toisina. Inhon ja pelon värittämä suhtautuminen ötököihin kertoo hierarkkisesta ja erottelevasta suhtautumisesta “luontoon” ja “toiseen” ylipäätään. Me lähdemme Hajoamisessa purkamaan ja leikittelemään näillä toiseuden kerroksilla. Samalla etsimme toisenlaista, empaattisempaa tapaa suhtautua hyönteisiin. Ennenkaikkea haluamme antautua hyönteisten johdateltaviksi ja asettaa niiden moninaiset todellisuudet keskiöön. Millaiselta maailma näyttää, maistuu ja kuulostaa hyönteisperspektiivistä?

Teoksen iso tutkimuskysymys onkin, kuinka päästä käsiksi ja esittää kokemusmaailmoja, jotka eroavat radikaalisti omastamme, ilman että omimme, inhimillistämme tai yksinkertaistamme ne.

Työryhmä:

  • Ohjaus: Maija Linturi
  • Äänisuunnittelu: Aino Juutilainen
  • Videosuunnittelu: Olli-Pekka Jauhiainen
  • Visuaalinen suunnittelu: Sarune Peciukonyte
  • Esiintyjät: Elina Sarno, Aino Juutilainen, Olli-Pekka Jauhiainen
  • Tuotanto: Kalteva Co. ja Circus Maximus

Liput:

Liput 15€/10 € (eläkeläiset, opiskelijat, alle 18-vuotiaat). Myynnissä Salon kaupungin verkkokaupassa, os. https://verkkokauppa.salo.fi/kulttuuripalvelut

Avustajat, alle 3-vuotiaat ja pääkirjaston neuvonnasta lainattavalla Näkkäri-kausikortilla vapaa sisäänpääsy.

 

Kulttuuritila Näkkäri Salon kaupungin verkkokauppa
Päivitetty 4.10.2021
Yhteystiedot
Salon kaupunki / yleiset kulttuuripalvelut
0447784982
https://salo.fi/kulttuuri/