Hyppää sisältöön

Näkkärin Yleisölauantai 21.10.2023: Musiikkia Karpaattien vuorilta, Džerela Karpat

La 21.10.2023 klo 18:00 - 19:30
Kulttuuritila Näkkäri

Suuri rakkaus omaan ja yleensä etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta on tuonut yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa.

Kulttuuritila Näkkärissä vierailee lauantaina 21.10.2023 klo 18 etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaalimusiikin helmiin ovat tutustuneet tätä taiteenalaa arvostavat kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa.

Konsertin kesto noin 60 minuuttia. Liput myynnissä nyt Salon kaupungin verkkokaupassa.

Lippukaupoille pääset tästä!

Konserttiyhteistyössä Salon kulttuuripalvelut ja Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus.

Karismaa, energiaa, taitoa ja vauhtia

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta.  Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voi kuvata.

Jokainen ryhmän jäsen on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija, jokaisella on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova taiteellinen tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on aina erinomainen sointi ja uskomattoman upea kuuntelukokemus.

Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.

Ryhmän jäsenet:

  • Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu
  • Juri Djakuntšak – basso, harmonikka
  • Juri Reha – symbaali
  • Valeri Šafeta – harmonikka
  • Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli
  • Andrij Boženski – laulu, tamburiini
Salon kaupungin verkkokauppa Kulttuuritila Näkkäri Salon kulttuuripalvelut
Päivitetty 8.5.2023
Yhteystiedot
Salon kaupunki / kulttuuripalvelut
0447784982
https://salo.fi/kulttuuri/