Hyppää sisältöön

Näkkärin Lasten lauantai: Prinsessa Pikkiriikki

La 10.12.2022 klo 13:00 - 14:00
Kulttuuritila Näkkäri, Ylhäistentie 2
Kuva Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijen sankari -nukketeatteriesityksestä.
Kuva Prinsessa Pikkiriikki - kaikkien tuhmuroijen sankari -nukketeatteriesityksestä.

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen ja TEHDAS Teatteri esittävät:

Prinsessa Pikkiriikki – Kaikkien tuhmuroijien sankari

“Tunnetkos sinä Prinsessa Pikkiriikin? Jaa et vai? No se on kyllä harmi, sillä hän on mitä ihanin, tuhmin ja kiltein tyttö, joka maailmassa asustaa.“

Prinsessa Pikkiriikki – kaikkien tuhmuroijien sankari on värikäs ja vauhdikas koko perheen nukketeatteriesitys, joka on täynnä arkea ja mielikuvitusta sekoittelevia tarinoita hurmaavan päähenkilönsä Pikkiriikin tärkeistä hetkistä.

Prinsessa Pikkiriikki kyseenalaistaa aikuisten (typeriä) sääntöjä ja käy läpi pieniä suuria juttuja kotoakarkailusta ja ystävän löytymisestä koirankakkataikavääkylöihin. Sankarimme taikoo aikuiset Himpskattiin, närkästyy äidin mahaan muuttaneesta rasittavasta Urposta ja rakentaa maailman hienoimman oman kodin – kuten vain itsemääräämisoikeuttaan harjoitteleva pikkiriikkinen prinsessa osaa. Kokonaisuudesta koostuu tavallisen lapsen tavallinen päivä, joka on  mielikuvituksen ja ajattelun vapauden kautta maaginen ja täynnä mahdollisuuksia!

Esitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reitun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan ja se nähdään nyt ensimmäistä kertaa nukeille sovitettuna. Värikkäät pöytänuket ja mielikuvitusta kutkuttelevan ilkikurinen kerronta tuovat lapsen maailman lähelle katsojaa ja tarinan episodimainen rakenne pitää pienimmätkin katsojat helposti mukanaan.

Prinsessa Pikkiriikki tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja itsepintaisen kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Työryhmä:

Dramatisointi: Merja Pöyhönen
Ohjaus: Timo Väntsi
Nuket, lavastus, tarpeisto ja puvut: Pia Kalenius
Musiikki: Valtteri Lipasti
Valosuunnittelu: Antton Kainulainen
Näyttämöllä: Pia Kalenius ja Merja Pöyhönen
Graafinen suunnittelu: Mia Kalenius
Tuotanto: TEHDAS Teatteri ja Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen
Esitysoikeus: Agency North

 

Liput:

Liput: 10€ /28 € (4 hlö perhelippu).

Avustajat ja alle 3-vuotiaat vapaa sisäänpääsy.

Lisätiedot Näkkäristä:

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2, Salo. Ovet tapahtumaan avautuvat 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua. https://salo.fi/nakkari

Tapahtuman tuottaa Salon kaupunki, yleiset kulttuuripalvelut.

Liput ostettavissa Salon kaupungin verkkokaupasta. Lippuja myynnissä korttimaksulla myös ovelta ennen esitystä. Salon pääkirjaston neuvonnasta voi myös lainata Näkkäri-kortin, jolla pääsee sisään 2 henkilöä. Meille käy maksutapana myös E-passi.

Osta liput verkkokaupasta
Päivitetty 13.9.2022