Hyppää sisältöön

Milla Karppinen: Aamun takana on tulevaisuus

1.6. - 29.6.2022
Teijon Masuuni, Telakkatie 17, 25570 Teijo
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Milla Karppinen: Aamun takana on tulevaisuus – maalauksia Teijon Masuunin aulassa ja kahvilassa 1.6.-29.6.2022

“Olen kuvataiteilija Milla Karppinen. Työni syntyvät usein intuitiivisesti ilman suurempaa valmistelua ja suunnittelua. Maalaan usein intensiivisesti ja nopeasti töitäni. Töissäni on vahvasti läsnä sattumanvaraisuus, maalipinnat vaihtelevat sen vuoksi elävästi läpikuultavista peittäviin. Minua kiehtoo suuresti erilaiset kerrokset ja niiden pintojen vaihtelu sekä abstraktin pinnan yhdistäminen esittäviin elementteihin. Käsittelen töitäni usein pesemällä ja hankaamalla, jolloin saan maalauksiin struktuuria ja lisää sattumanvaraisia tapahtumia mm. ryppyjä ja kulumia. Lisäksi käytän töissäni paljon kierrätysmateriaalia esim. toisten hylkäämiä papereita, joissa minua kiehtoo muiden tekemät jäljet ja merkinnät.

Näyttelyssäni on esillä peura- ja kaurismaalauksiani muutaman viimeisimmän vuoden ajalta. Kauriit ja peurat ovat syntyneet valokuvien pohjalta. Valokuvat on kuvattu armeijan suljetulla ja aidatulla alueella, jossa elää ainutkertainen peura- ja kaurispopulaatio omissa oloissaan. Kauriit eivät pääse alueelta pois muuten kuin uimalla tai talvella jäätä pitkin. Kauriissa minua kiehtoo niiden uteliaisuus ja samalla kokoaikainen valppaana olo, ne ovat valmiita säntäämään pakoon hetkellä millä hyvänsä. Aidatulla alueella elävät kauriit ovat vailla luontaisia vihollisia, mutta silti niillä on säilynyt pakovietti ja ne ovat hyvinkin valppaina ihmisen kohdatessaan.

Näyttelyn maalauksissa olen jättänyt osittain kauriin maalaamatta jolloin eläimen kohdalta näkyy pelkkä sattumanvarainen alusmaalaus. Käsittelyllä olen halunnut luoda ajatuksen näkyvän ja ei-näkyvän maailman välillä. Kauriit kulkevat koko ajan lähellä mutta näkymättömissä. Samalla tavoin yhteiskunnan rajamailla kulkee joukko ihmisiä tavallaan näkymättömissä mutta hyvinkin näkyvissä.

Mitä sinä haluat maailmasta nähdä? Miten valikoiva katseesi on?”

Teijon Masuuni - näyttelyt
Päivitetty 30.5.2022
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo, Salo
https://www.teijonmasuuni.fi