Hyppää sisältöön

Mielimusiikkia! -sarja Salon keskustassa / Musiikillinen omaelämäkerta

To 9.11.2023 klo 13:00 - 13:45
Salon Muistiyhdistys ry
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Mielimusiikkia! -sarja Salon keskustassa, muistiyhdistys, sello, musiikista hyvinvointia

Mielimusiikkia! -sarjan tilaisuudet Salon keskustassa

Paikka: Salon Muistiyhdistyksen tila (Turuntie 21)

  • To 14.9. klo 13.00 Osa 1: Äänen äärellä
  • To 12.10. klo 13.00 Osa 2: Musiikista terveyttä
  • To 9.11. klo 13.00 Osa 3: Musiikillinen omaelämäkerta

Anna-Maaria (Ammi) Varonen: Sello & juonnot

Mielimusiikkia! -sarjan nimi viittaa paitsi lempimusiikkiin myös mielen ja musiikin yhteyteen. Sen taustalla on ajatus musiikista hyvinvoinnin edistäjänä.

Äänen äärellä – teema avaa kuulijoille musiikin äärellä kertyneitä kokemuksia yhteisömuusikon näkökulmasta.
Musiikista terveyttä – teeman myötä tutustutaan siihen, mitä tutkimukset kertovat musiikin vaikutuksista hyvinvointiimme.
Musiikillinen omaelämäkerta – teema ohjaa kuulijoita tarkastelemaan musiikin merkitystä oman elämän varrella, eri ikäkausina ja eri elämäntilanteissa.

Sarja on yksi Salon kaupungin Osallistuvan budjetoinnin hankkeista ja se toteutetaan syksyn 2023 aikana kaikissa Salon alueen vanhoissa kuntakeskuksissa (Salo, Halikko, Muurla, Pertteli, Kuusjoki, Kiikala, Kisko, Perniö, Suomusjärvi, Särkisalo).

Tilaisuudet kutsuvat kuulijoita ammentamaan elävästä musiikista rakennusaineita omaan hyvinvointiin. Elävän musiikin ohessa kuullaan yhteisömuusikon mietteitä pienten juontojen muodossa, tutustutaan musiikin hyvinvointivaikutuksiin, nautitaan yhdessäolosta ja kohtaamisesta.

Tilaisuudet ovat itsenäisiä, mikä mahdollistaa vaikka vain yhteen tilaisuuteen osallistumisen, mutta yhdessä ne muodostavat ehjän, kolmesta eri teemasta rakentuvan kokonaisuuden.

Sarjan toteuttajana on yhteisömuusikko, sellisti Anna-Maaria (Ammi) Varonen.

Kenelle?
Mielimusiikkia! -tilaisuudet sopivat kaiken ikäisille kuulijoille, jotka kaipaavat elävää musiikkia, yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia – tai haluavat oppia hyödyntämään musiikkia hyvinvoinnin tukena omassa elämässään.

Vapaa pääsy!

Lämpimästi tervetuloa! 

Kesto 50 min.

Järj. Salon kaupunki / Osallistuva budjetointi

Yhteistyössä: Salon Muistiyhdistys ry

Tietoa esiintyjästä:

Anna-Maaria (Ammi) Varonen on monille salolaisille tuttu muusikko, jota on kuultu Salossa niin julkisissa konserteissa kuin koululaiskonserteissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa ja yksityistilaisuuksissakin.
Konsertointi on ollut Anna-Maarian päätyö vuodesta 2007 alkaen. Selloduon konsertteja yhdessä puolisonsa Ollin kanssa Anna-Maaria on soittanut jo yli 20 vuoden ajan Suomen ja Ruotsin lisäksi muuallakin Euroopassa.

Anna-Maaria on kouluttautunut myös sairaala- /hoivamuusikoksi ja haluaa yhteisömuusikkona tukea hyvinvoinnin toteutumista yhteiskunnassamme musiikin keinoin. Konserttien lisäksi hän kiertää aktiivisesti päiväkodeissa Kansansaduista säveliksi -sarjan esityksin ja hoivakodeissa Musiikilla muistoihin -tuokioiden sekä huonemusisoinnin merkeissä.

”Musiikki on todellinen aarre! Toivon, että jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan nauttia musiikista ja tulla osallisiksi musiikin hyvää tekevistä vaikutuksista, jotka kantavat läpi elämän.”

 

#Salonkaupunki #osallistuvabudjetointi #kulttuurihyvinvointi

Päivitetty 18.8.2023
Yhteystiedot
Anna-Maaria Varonen
0442853115