Hyppää sisältöön

Melonnan alkeiskurssi Teijon kansallispuistossa

18.6. - 19.6.2022
Teijon Luontokeskus
Nainen melomassa kajakilla järvellä

Aloita uusi harrastus osallistumalla melonnan alkeiskurssille Teijon kansallispuiston upeissa maisemissa. Melonta on monipuolinen harrastus, jonka parissa viihtyvät niin hikiliikkujat kuin luonnosta rauhaa etsivät. Melonta tekee erityisen hyvää istumatyöläisille, sillä se auttaa hartiajumeihin ja parantaa verenkiertoa selässä. Rauhallisesti vedessä lipuen ja luontoa herkällä korvalla kuunnellen pääsee lähemmäs luontoa, työkiireet unohtuvat ja stressikäyrät kääntyvät laskuun.

Alkeiskurssilla opit turvallisesti kokeneiden oppaiden ohjauksessa melonnan perusteet ja saat valmiudet jatkaa itsenäistä melontaharjoittelua levollisin mielin. Kurssilla harjoitellaan perustekniikoita ja käydään läpi melontavarusteita sekä perehdytään melonnan turvallisuuteen. Melonnan alkeiskurssi Teijon kansallispuistossa toteutetaan ainutlaatuisesti järvellä sekä merellä. Pääset aluksi harjoittelemaan melontatekniikoita suojaisella Matildanjärvellä ja kurssin lopuksi retkipäivänä ryhmä siirtyy syventämään opittuja asioita merelle läheiselle Teijonselälle.

Kurssille kannattaa tulla vaikka kauempaakin, sillä Teijon kansallispuiston ympäröimät ruukkikylät Kirjakkala, Teijo ja Mathildedal ovat upeita vierailukohteita melontakurssin lomassa. Aluella on runsaasti käsityöläisputiikkeja, ravintoloita ja kahviloita sekä majoitusta.

Natura Vivan melonnan alkeiskurssi noudattaa Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuosituksia. Kurssi antaa sinulle valmiudet jatkaa turvallisesti itsenäistä harjoittelua. Kurssin kesto on 10 tuntia, josta suurin osa vietetään vesillä.

Alkeiskurssin tiedot
Paikka:
 Kurssi aloitetaan Matildanjärvellä Teijon kansallispuistossa, Teijon luontokeskus, Matildanjärventie 84, Salo. Toisena päivänä kurssi aloitetaan Mathildedalin rannasta noin kilometrin päässä Matildanjärveltä. Rantaan johtaa kävelytie.
Osallistujamäärä: 6 henkeä
Aikataulu: Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–16
Ohjaaja: Natura Vivan melontatiimi
Kurssin vaativuus: Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Alaikäraja 16 vuotta (alle 18-vuotiaalta vaaditaan vanhempien lupa).
Hintaan sisältyy: Opetus, kajakki, mela, aukkopeite ja melontaliivi. Kurssin jälkeen kahden tunnin ilmainen kajakkivuokraus Natura Vivan Vuosaaren tai Teijon toimipisteessä.

Osallistu alkeiskurssille ja vietä elämyksellinen kesä meloen!
Varaa paikkasi kurssille

Päivitetty 11.3.2022
Yhteystiedot
Natura Viva Oy
+358 10 292 4030
https://naturaviva.fi