Hyppää sisältöön

Matildanjärven lumossa – Jaana Kähönen

5.1. - 26.4.2024
Mathildan Marinan taidenäyttely - Jaana Kähönen
DJK Jaana Kähösen taidenäyttely Mathildan Marinassa

5.1.–26.4.2024 Mathildan Marinan Merigalleriassa

MATILDANJÄRVEN LUMOSSA – Jaana Kähönen

“Ihastuin Matildanjärveen ensi silmäyksellä kymmenisen vuotta sitten. Olen kuvannut järveä ja sen ympäristöä eri vuodenaikoina, ja tämän näyttelyn teoksissa olen käyttänyt osaa kuvistani. Järvi on muodostunut minulle erityisen rakkaaksi, ja se toimii myös inspiraation lähteenä kuva- ja kuosisuunnittelijan työssäni. Järven kullanvärinen vesi heijastaa valoa aivan erityisellä tavalla ja järvessä kiehtoo myös sen monimuotoisuus ja vuodenaikojen, vuorokaudenaikojen ja säiden mukaan vaihtuvat maisemat. Järvi on tuonut minulle lohtua, rauhoittanut, ilahduttanut ja virkistänyt.”

Turussa ja Mathildedalissa asuva Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviinsa pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä. Uniikit kuvateoksensa hän painattaa sametille 8 kuvan sarjoissa.

Kähönen on toiminut Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuodesta 2022. Syksyllä Jaana valittiin Turun Yrittäjien Vuoden 2023 Hantvärkkäriksi. Jaanan töitä on ollut esillä hänen oman Mathildedalin kesägalleriansa lisäksi mm. Salon Veturitallissa, Ilolan arboretumissa, Turun Tuulenpesässä, Sylvi Salosella, Kärrin rusthollin galleriassa sekä Helsingin Vapaakaupungin olohuoneen galleriassa.

Myyntitaidenäyttely on vapaasti nähtävillä Merigalleriassa Mathildan Marinan aukioloaikoina, tarkasta aukioloajat tästä Marinan sivuilta 

 

Mathildan Marinan sivuille
Päivitetty 22.12.2023
Yhteystiedot
Mathildan Marina
022502432
Ruukinrannantie 4,
Mathildedal
https://www.mathildanmarina.fi