Hyppää sisältöön

Marileea Järnefelt: Runsauden polulla

11.9. - 21.11.2021
www.teijonmasuuni.fi
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.

Marileea Järnefelt: Runsauden polulla – maalauksia ja design-huiveja Teijon Masuunin Studiossa 11.9.-21.11.2021

Syyskaudella Teijon Masuunin Studiossa on esillä Marileea Järnefeltin maalauksia sekä maalauksiin pohjautuvia design-huiveja. Runsauden polulla -nimeä kantava näyttely esittelee Marileean tuoreimpia maalauksia. Näyttelyn teokset kertovat ympärillämme jatkuvasti läsnä olevasta ehtymättömästä kauneudesta, joka usein jää liian vähälle huomiolle. Värikylläiset ja runsaat teokset on toteutettu akryylivärein sekä sekatekniikalla.

”Haluan teosteni avulla viestiä luonnon merkityksestä ja kannustaa ihmisiä pysähtymään pienten luonnonihmeiden äärelle – ihastumaan, oivaltamaan ja arvostamaan sitä, mikä meitä kaikkia ympäröi. Teosten aiheet, runsaat värit ja vahva tekstuuri kertovat siitä, kuinka luonnossa kaikki on ehtymätöntä – puiden lehdet, vesipisarat aamukasteessa, jääkiteet lumihangella. Samalla tavalla meidän tulisi hahmottaa oma elämämme – ehtymättömänä lähteenä mahdollisuuksia”, kertoo Marileea näyttelyn teemasta.

Maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä Marileean suunnittelemia design-huiveja. MAJCA COLLECTION -huivien kuosit pohjautuvat teoksiin, jotka ovat myös esillä näyttelyssä. Huivit on valmistettu Comossa Italiassa.

Marileea Järnefelt asuu ja työskentelee Kirkkonummella. Hänen teoksiaan on yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Teijon Ruukkikylät on hänelle merkityksellinen paikka, missä hän on perheineen viettänyt kesiä jo 14 vuoden ajan. Inspiraatio moneen teokseen on syttynyt Teijon ja Mathildedalin monimuotoisen ja lumoavan luonnon äärellä. Edellisen kerran Marileean töitä on ollut esillä Turussa, kun hänen muraalinsa ”Flora & Fauna” valmistui Turun tiedepuiston tiloihin. Muraali oli yksi Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n Elävöittämisprojektiin valituista teoksista, jotka valittiin alkuvuodesta julkistetun kilpailun avulla. Teosten valinnassa korostui tyylien ja aiheiden monipuolisuus ja omaperäisyys, teoksen mielikuvituksellisuus, näyttävyys sekä kyky kohentaa ympäristön viihtyisyyttä.

https://www.marileeajarnefelt.com
https://www.instagram.com/marileeaart
https://www.facebook.com/marileeajarnefeltart

Päivitetty 8.9.2021
Yhteystiedot
Teijon Masuuni
0500 476406
Telakkatie 17
25570 Teijo, Salo
https://www.teijonmasuuni.fi