Hyppää sisältöön

Maastoretki Helmi-kohteisiin Kaarinassa ja Salossa

Ti 20.8.2024 klo 08:00 - 16:00
Salo ja Kaarina
Ihmisiä kävelemässä kesäisellä kosteikolla kohti peltoa

Valonian järjestämällä retkellä tutustumme monimuotoiseen Varsinais-Suomen luontoon erityisesti pienvesien ja rantaluonnon sekä perinnebiotooppien kunnostamiseen, sekä soiden ennallistamiseen. Tutustumiskohteet Kaarinassa ja Salossa ovat Varsinais-Suomen Helmikunnat-hankkeissa kunnostettuja kohteita. Tervetuloa oppimaan kunnan roolista monimuotoisuuden huomioimisessa sekä toimista, joilla luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä ja ylläpitää sekä samalla verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa!

Tarkempi ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan elokuun alussa Valonian verkkosivuilla.

Alustavasti retkellä tutustutaan Kaarinassa Ladjakoskenojan puron ja sen rantaluonnon kunnostuksiin. Salossa tutustumme Nakolinnan perinnebiotooppiin, Nairassuolla suon ennallistamiseksi tehtyihin toimenpiteisiin ja Peppursuolla lähdepuron ja lähteikköalueen ennallistamiseen.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille elinympäristökunnostuksista kiinnostuneille. Yhteinen bussikuljetus lähtee Turusta.

Retki järjestetään osana Varsinais-Suomen Helmikunnat 2 ja Varsinais-Suomen Helmikunnat 3-hankkeita, joita rahoitetaan ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelman Kunta- ja Järjestö-Helmi erityisavustuksen kautta.

Tapahtuma ja ilmoittautuminen Valonian sivuilla
Päivitetty 27.6.2024
Yhteystiedot
Valonia
040 545 1018