Hyppää sisältöön

Lumotun puiston salaisuus – kesälukukampanja alakoululaisille

1.6. - 31.8.2021
Salon kirjastot

Lumotun puiston salaisuus on alakouluikäisille suunnattu valtakunnallinen digitaalinen kesälukukampanja. Lukupeliä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Pelaaminen ei vaadi kirjautumista. Lukupelistä on suomen- ja ruotsinkielinen versio sekä kokonaan ääneen perustuva versio. Kaikkiin versioihin pääsee osoitteessa www.lumotunpuistonsalaisuus.com Kampanjan nettisivut avautuvat 1.6.2021 ja ovat auki 31.8.2021 asti, jonka jälkeen kampanja päättyy.

Lukupelissä edetään digitaalisella Thinglink-alustalla peliruudusta toiseen. Kukin peliruutu sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyvän tehtävän sekä extrasisältöä, kuten kuunnelmia ja minipelejä. Lisäksi jokaisessa peliruudussa on luku pelin taustatarinasta. Tarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkikaninsa kohtaavat retkellään mitä erikoisempia hahmoja ja tilanteita. Lukupelissä lapsen tehtävänä on selvittää, mistä nämä erikoisuudet johtuvat. Mikä on Lumotun puiston salaisuus?

Lumotun puiston salaisuus on saatavilla myös paperiversiona. Paperiversiossa annetaan kirjavinkkejä ja siinä on samat kirjoihin liittyvät tehtävät, kuin digitaalisessa kampanjassa. Paperiversion voit hakea omasta kirjastostasi.

Voit myös osallistua kesälukukampanjan arvontaan. Hae kirjastosta arvontalomake, täytä siihen kesälukukampanjassa lukemiesi kirjojen nimet sekä omat yhteystietosi ja palauta se mihin tahansa Salon kirjastoon 31.8.2021 mennessä. Kaikkien arvontalomakkeen palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Salon pääkirjaston lastenosastolle on kasvanut lumottu puisto, jonka kesän aikana toivottavasti valtaavat sammakot! Kun palautat arvontalapun lastenosastolle, saat sitä vastaan sammakon, jonka voit lisätä lumottuun puistoon.

Päivitetty 27.5.2021
Yhteystiedot
Salon pääkirjasto, lastenosasto
02 7784952
Vilhonkatu 2