Hyppää sisältöön

Luettu maa – digitaalinen kesälukukampanja yläkoululaisille

1.6. - 31.8.2021
Salon kirjastot

Luettu maa on yläkoululaisille suunnattu valtakunnallinen lukemaan kannustava pelillinen alusta, joka toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Luetun maan käyttö ei vaadi kirjautumista. Kampanjasta on suomen- ja ruotsinkielinen versio, ja molempiin versioihin pääsee osoitteessa www.luettumaa.com
Kampanjan nettisivut aukeavat 1.6.2021 ja ovat auki 31.8.2021 asti, jolloin kampanja päättyy.

Luetussa maassa matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Jokainen kohde kartalla sisältää runsaasti ilmiöihin liittyviä lukuvinkkejä, lukemiseen ja kirjoihin liittyviä sisältöjä ja somehaasteen. Somehaasteita voi suorittaa Instagramissa ja TikTokissa. Tägää haastesuorituksesi hashtageilla #luettumaa ja #salonkirjastot.

Luetulla maalla on omat kanavansa sekä Instagramissa että TikTokissa nimellä @luettumaa.

Luettu maa on saatavilla myös paperiversiona. Paperiversiossa annetaan eri aiheisiin ja ilmiöihin liittyviä kirjavinkkejä. Paperiversion voit hakea omasta kirjastostasi.

Voit osallistua myös kesälukukampanjan arvontaan. Hae kirjastosta arvontalomake, täytä siihen kesälukukampanjassa lukemiesi kirjojen nimet sekä omat yhteystietosi ja palauta se mihin tahansa Salon kirjastoon 31.8.2021 mennessä. Kaikkien arvontalomakkeen palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Päivitetty 27.5.2021
Yhteystiedot
Salon pääkirjasto, lastenosasto
02 7784952
Vilhonkatu 2