Hyppää sisältöön

Näkkärin Lasten lauantai: Koivuhiiri ja Päästäinen

La 11.6.2022 klo 13:00 - 14:00
Kulttuuritila Näkkäri, Ylhäistentie 2

Grus Grus Teatterin valloittava kuvasatu

Kesäkuun Lasten lauantain esitys on Koivuhiiri ja päästäinen. Esitysaika 11.6. klo 13 Kulttuuritila Näkkärissä (Ylhäistentie 2).

Suuren veden ympäröimä saari. Kaukana, kaukana…
Eräänä päivänä Koivuhiiri tipahtaa omasta kotipuustaan saaren väen keskuuteen. Saaren eläimet hämmentyvät uudesta tulokkaasta. Rohkea päästäinen päättää tutustua muukalaiseen ja auttaa häntä, mutta valtaapitävä piisami tuomitsee Koivuhiiren ja päästäisen ystävyyden. Hiirulaiset pakenevat valoisampiin maisemiin. Koivuhiiren ja päästäisen tarina on seikkailu erilaisuuden hyväksymisestä ja pelkojen voittamisesta, rakkaudesta.

”Grus Grus Teatterin sympaattinen tulkinta Tiitisen kuvakirjasta on saanut vaikutteita taitelija-opettaja Kylli Kosken Yleisradion ohjelmissa käyttämästä sadunkerronnan menetelmästä. (…) Rakkaustarina lumoaa viiva viivalta.”

Annina Karhu, Turun Sanomat

”Kuvasatu jossa tajua värien ja tunteiden valööreille. (…) Näin pitäisi myös lastenteatterin toimia: sen kuuluu puhdistaa silmämme jotta näemme itse tarinan, ilman pakkosyötettyjä asenteita (…) On jännittävää, ja nuori yleisö ottaa herkästi vastaan valöörit – niin tunteiden kuin kuvastonkin.”

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

”Sofia Molinin monipuolisen lahjakkuuden takia näytelmä onnistuu niin yhdistelemään kuin myös asettamaan vierekkäin taiteenmuodot. (…) On virkistävää nähdä lapsille suunnattua viihdettä joka ei ole yhtä ainoata kiihkeätä maratoni-ilotulitusta jatkuvilla esiinponnahtavilla hassutuksilla. (…) Satu on yksinkertainen ja suorasukainen tarina ja esityksenä oivallinen elävien äänten, kuvien ja musiikin risteytys”

Roland Ingelin, Västra Nyland

Alkuperäisteos: Esko-Pekka Tiitinen ja Tuula Tiitinen

Sovitus: Ville Kurki ja Sofia Molin

Ohjaus: Ville Kurki

Näyttelijä, piirtäjä: Sofia Molin

Äänisuunnittelu: Kalle Terästö

Ikäsuositus: 4-10

Kesto: 50 min

Kieli: suomi

Tuotanto: Grus Grus Teatteri, yhteistyössä Turun Kaupunginteatteri ja ITU Lastenteatterin ideahautomo.

Esitys yhdistää piirtämistä ja sadunkerrontaa.

Esitys on valittu 2018 ITU-palkinnonsaajaksi (ITU Lastenkulttuurin ideahautomo). Sitä ovat rahoittaneet Taike, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Turun kaupunki, Albin Löfgrens kulturfond ja Turun Teatterikerhon säätiö.

Liput:

Liput 10€ /28 € (4 hlö perhelippu).

Avustajat ja alle 3-vuotiaat vapaa sisäänpääsy.

Lisätiedot:

Kulttuuritila Näkkäri sijaitsee Salon kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Ylhäistentie 2, Salo. Ovet tapahtumaan avautuvat 30 minuuttia ennen tapahtuman alkua. https://salo.fi/nakkari

Seuraamme toiminnassamme Salon kaupungin virallista koronaohjeistusta. Ajantasaiset tiedotteet löydät sivulta https://salo.fi/koronavirus/.

Tapahtuman tuottaa Salon kaupunki, yleiset kulttuuripalvelut.

Liput ostettavissa Salon kaupungin verkkokaupasta. Lippuja myynnissä korttimaksulla myös ovelta ennen esitystä. Salon pääkirjaston neuvonnasta voi myös lainata Näkkäri-kortin, jolla pääsee sisään 2 henkilöä.

Liput Salon kaupungin verkkokaupasta
Päivitetty 12.4.2022