Hyppää sisältöön

Laatuelokuvien sekä oopperoiden kevätsarja 2024

12.1. - 26.4.2024
Bio-Salo

Kevätkauden laatuelokuvien sarjassa nähdään muun muassa dokumentti säveltäjä Kaija Saariahosta, muotokuva Israelin ensimmäisestä naispuolisesta pääministeristä Golda Meiristä, tiukka silmäys Yhdysvaltain oikeusjärjestelmään ja presidentivaaleihin sekä paljon muuta! Myös baletti- ja oopperasarja jatkuu neljän näytöksen voimin.

Huomaathan! Elokuvien ja näytösten päivämäärät ovat elokuvaviikon alkupäivämääriä (perjantai). Elokuvaa / oopperaa esitetään tuona päivänä alkavan elokuvaviikon aikana 2-4 kertaa. Tarkat esityspäivät ja kellonajat ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa, kun koko viikon ohjelmisto räätälöidään Bio-Salon verkkosivuilla.

Liput laatuelokuviin 10 €, ooppera- ja balettinäytöksiin 20 € (sis. kahvit väliajalla).
Muutokset mahdollisia. Yhteistyössä Salon kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva J. Mäkilä.

Laatuelokuvien sarja, kevätkausi 2024:

12.1. Universumin kaiut

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -dokumenttielokuva kertoo Pariisissa uransa luoneesta, modernin musiikin säveltäjästä Kaija Saariahosta. Dokumentti seuraa Saariahon kypsymistä ujosta helsinkiläistytöstä maailman arvostetuimmaksi nykysäveltäjäksi. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Riitta Rask

26.1. Rikos on minun

Francois Ozonin Ranskassa reilusti yli miljoona katsojaa teattereihin koonnut kesähitti on samaan aikaan ovela bulevardikomedia ja feministinen parodia sekä originellin epäkorrekti farssi.

9.2. Golda

Golda on muotokuva ainutlaatuisesta naisesta ja johtajasta, Israelin ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta naispuolisesta pääministeristä Golda Meiristä, jota esittää Oscar-palkittu Helen Mirren. Elokuva keskittyy vaikeisiin velvollisuuksiin ja päätöksiin, joita Meir kohtaa luotsatessaan Israelia Jom Kippurin sodassa vuonna 1973.

23.2. Máhccan – Kotiinpaluu

Máhccan – Kotiinpaluu sijoittuu murroksessa olevaan museomaailmaan ja käsittelee museoesineiden palautusta eli repatriaatiota. Repatriaatiolla tarkoitetaan kulttuuriperinnön palauttamista sen alkuperäisille omistajilleen. Maailman museot ovat viime vuosina joutuneet kohtaamaan oman kolonialistisen taakkaansa ja pohtivat alistetuilta tai sorretuilta kansoilta vietyjen, monesti varastettujen esineiden palauttamista.

8.3. Rakas äitini

Terraferma ja Kultainen portti -elokuvien ohjauksistaan tunnettu Emanuele Crialese on Rakas äitini -elokuvassa tarttunut osittain omaelämänkerralliseen aiheeseen. Sen autenttinen 1970-lukulainen värimaailma on värikylläinen ja näyttävä. Elokuva toimii monessa tasossa, ja sen perheidylliä rikkovat ongelmat ovat hyvin samaistuttavia myös nykyaikana.

22.3. Lumipalloefekti

Ohjaaja Punkki haluaa ottaa selvää mitä tapahtui 6500 ihmisen ja 12 000 poron asuttamassa Kittilässä? Miten kunnan kolmanneksi kunnanjohtajakseen ensin palkkaama ja sitten erottama nuori, vihreä feministi Kauniaisista sai aikaan lumipalloefektin jolle ei näy loppua. Mediasirkus, oikeudenkäynnit ja valtion uusi laki Lex Kittilä ovat vain muutamia lumipalloefektin seurauksia.

5.4. Viimeinen vuoro

Tom Harper (Timothy Spall) lähtee pitkälle bussimatkalle Skotlannin pohjoisimmasta kolkasta synnyinseuduilleen Englannin etelärannikolle Land’s Endiin. Paikallisbussien aikatauluja, omaa ikäänsä ja kohtaloa uhmaten hän tekee kaikkensa pitääkseen vaimolleen antamansa lupauksen. Matkasta tulee muistorikas seikkailu täynnä käänteitä ja yllätyksiä. Viimeinen vuoro on elokuva rakkaudesta, menetyksestä ja ihmisen luontaisesta periksiantamattomuudesta.

19.4. Reality

Intensiivinen jännitysnäytelmä nuoren naisen pakahduttavan jännittävästä ja paikoin absurdin humoristisiakin piirteitä saavasta pidätyksestä perustuu kappaleeseen Yhdysvaltain tosielämän lähihistoriaa ja elokuvan dialogi noudattelee sanasta sanaan FBI:n toteuttaman kuulustelun pöytäkirjaa. Elokuva luo tiukan silmäyksen Yhdysvaltain oikeusjärjestelmään, joka syytti tiedusteluasiantuntija Reality Winneriä hallituksen tietojen vuotamisesta medialle tapauksessa, joka koski Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Ooppera- ja balettisarja:

  • 19.1. Operetti PERIOCHLE
  • 16.2. Ooppera LA BOHEME
  • 15.3. Ooppera TURANDOT
  • 12.4. Baletti GISELLE
Päivitetty 10.11.2023
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
Helsingintie 11
https://biosalo.fi/