Hyppää sisältöön

Laatuelokuvien kevätsarja 2023

20.1. - 21.4.2023
Bio-Salo

Bio-Salon laatuelokuvasarjan kevätkauden ohjelmisto tarjoaa monipuolisesti elokuvauutuuksia läheltä ja kaukaa. Näytökset elokuvateatteri Bio-Salossa (Helsingintie 11), liput 8 €.

Huomaathan, että päivämäärät ovat elokuvaviikon alkupäiviä (perjantai). Esitystä ei välttämättä aina ole perjantaisin, vaan joinain muina päivinä elokuvaviikon aikana. Kuitenkaan elokuvat eivät ole ohjelmistossa seuraavaa torstaita pidempään. Katso tarkat esitysajat sivuilta www.biosalo.fi. Yhteistyössä Salon kaupunki, kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva Jari Mäkilä.

Ohjelmistossa keväällä:

20.1. alkaen Holy Spider, ohjaaja Ali Abbasi

Elokuvastaan Raja (Gräns) lukuisia palkintoja keränneen Ali Abbasin uusi elokuva Holy Spider pohjautuu tositarinaan Iranin pyhässä kaupungissa Mašhadissa 2000-luvun alussa tehdyistä seksityöläisten murhista. Sankarina itseään pitävä murhaaja ajatteli suorittavansa Jumalalta saamaansa tehtävää. Häntä tutkivaa toimittajaa esittävä Zar Amir Ebrahimi palkittiin parhaan naisnäyttelijän palkinnolla Cannesin elokuvajuhlilla.

3.2. alkaen Ali & Ava, ohjaaja Clio Barnard

Ali ja Ava, molemmat yksinäisiä omilla tahoillaan, tapaavat ja heidän välillään kipinöi heti. Kun suhde alkaa syventyä, kompastelee Ava kipeän menneisyytensä kanssa ja Ali puolestaan heittää hyvästejä omalle tiensä päässä olevalle avioliitolleen. Onko Alin ja Avan suhteella mahdollisuutta? Ali & Ava on kiitetyn Clio Barnardin ohjaama koskettava ja uskottava ihmissuhdekuvaus kulttuuristen ja luokkaerojen halkomassa brittiläiskaupungissa.

17.2. alkaen Hyvä veli, ohjaaja Sami Laitinen

Hyvä veli -elokuvassa järjestyspoliisi Loyan yrittää löytää paikkaansa uudella poliisilaitoksella ja pitää samalla vankilasta juuri vapautuneen ystävänsä Warsamen kaidalla tiellä. Loyanin kunnianhimoinen tavoite on päästä etsiväkoulutukseen, mutta esimies Jokisalon mielestä hänen on parempi partioida tutuissa lähiöissä parinsa Johannan kanssa.

3.3. alkaen Polta nämä kirjeet, ohjaaja Björn Runge

Riideltyään vaimonsa kanssa Alex Schulman tajuaa, että hänen täytyy käsitellä vihaansa. Viha on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Kaikki perheen konfliktit ja kostotoimet näyttävät polveutuvan yhdestä ja samasta henkilöstä: isoisästä Sven Stolpesta. Elokuva seuraa Karin ja Sven Stolpen elämää sekä lyhyttä suhdetta, joka Karinilla oli Olof Lagercrantzin kanssa 1930-luvun alussa, joka väreili vuosikymmenten ajan. Polta nämä kirjeet on tarina raivokkaasta intohimosta, suuresta rakkaudesta ja pitkästä, synkästä vihasta.

17.3. alkaen Pig, ohjaaja Michael Samoski

Erakoitunut tryffelinmetsästäjä lähtee kotiseuduiltaan Oregonin erämaasta kaupunkiin etsimään varastettua tryffelipossuaan. Matka vie Portlandiin, jossa hän joutuu kohtaamaan epämieluisan menneisyytensä. Nicolas Cage tekee vangitsevan roolisuorituksen tässä ainutlaatuisessa gastro-trillerissä nimeltä Pig.

7.4. alkaen Close, ohjaaja Lukas Dhont

13-vuotiaat Leo (Eden Dambrine) ja Remi (Gustav De Waele) ovat olleet parhaat ystävät pienestä pitäen. Pojat yökyläilevät toistensa luona useammin kuin yöpyvät omissa kodeissaan. Yläasteelle siirryttäessä asiat kuitenkin muuttuvat. Mukaan kuvioihin tulee uusia kavereita. Erityisesti Leo alkaa miettiä, millaiselta heidän harvinaisen läheinen ystävyytensä muiden silmissä näyttää. Kasvaminen lapsenomaisista leikeistä kohti nuoruutta tuo mukanaan uudenlaisia odotuksia, toiveita, pelkoja ja suuren surun. Lukas Dhontin toinen pitkä elokuva Close on tarina ystävyydestä ja vastuusta sekä rohkeudesta olla oma itsensä.

21.4. alkaen Sydämen asia(t), ohjaaja Emmanuel Mouret

Kun raskaana olevan Daphnen poikaystävä joutuu yllättäen lähtemään kesänvietosta työkeikalle, jää Daphne yksin pitämään seuraa poikaystävän serkulle Maximelle neljän päivän ajaksi. Mitä enemmän he keskustelevat ja jakavat ajatuksiaan sitä enemmän he lähenevät toisiaan. Pian he ovat kaikki kietoutuneita Sydämen asia(t)– kolmiodraamaan, missä kukaan ei ole toistaan parempi.

 

 

Elokuvateatteri Bio-Salo
Päivitetty 10.1.2023
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
https://salo.fi/kulttuuri/