Hyppää sisältöön

Laatuelokuvasarjassa Suurta teatteria

25.11. - 1.12.2022
Bio-Salo

Bio-Salon laatuelokuvasarjassa 25.11. alkavalla elokuvaviikolla vuorossa Emmanuel Courcolin ohjaama fiktiivinen elokuva Suurta teatteria. Liput 7€, katso tarkat esitysajat sivuilta www.biosalo.fi. Yhteistyössä Salon kaupunki, kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva Jari Mäkilä.


”Ranskalainen draama­komedia ruotsalaisesta tositapauksesta on erittäin hyvin näytelty elokuva, joka soljuu eteenpäin vaivattomasti.” ★★★★ HS

Vuonna 1985 ruotsalainen Jan Jönsson ohjasi Kumlan vankilassa Samuel Beckettin näytelmää Huomenna hän tulee (Waiting for Godot). Vangit harjoittelivat ensimmäistä näytöstä, koska ohjaajalla ei ollut varaa koko näytelmän oikeuksiin. Beckett kuuli tästä, tapasi ohjaajan pariisilaiskahvilan terassilla, ja kirjoitti serviettiin luvan käyttää koko näytelmää.

Siitä tuli menestys vankilakiertueella. Pitkiä tuomioita istuvalle vankiryhmälle sovittiin esityksiä vankilan ulkopuolelle. Vangit katosivat viime hetkellä ennen Göteborgin kuninkaallisen teatterin ensi-iltaa. Beckettin mukaan tämä oli parasta mitä näytelmän tiimoilta on ikinä tapahtunut.

Ranskalainen Courcol oli työskennellyt vankien kanssa, ja tiesi että kyseessä on tarina, joka tulee kertoa yhä uudestaan. Hän sai pääosaan Kad Meradin, kokosi katu-uskottavan konnamaisen kaartin esittämään teatterikerhon vankeja, ja kuvasi tarinan Meaux-Chauconin jättimäisessä vankilassa. Lopputulos on legendaarista herkkua Beckettin tapaan.

Elokuvateatteri Bio-Salo Salon kulttuuripalvelut
Päivitetty 27.9.2022
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
https://biosalo.fi/