Hyppää sisältöön

Laatuelokuvasarjassa Ruusuntekijä

20.5. - 26.5.2022
Bio-Salo

Bio-Salon laatuelokuvasarjassa 20.5. alkavalla elokuvaviikolla vuorossa Pierre Pinaudin draamakomedia Ruusuntekijä. Liput 7€, katso tarkat esitysajat sivuilta www.biosalo.fi. Yhteistyössä Salon kaupunki, kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva Jari Mäkilä.

Ruusuntekijä

Säntillinen Eve on ollut aikanaan yksi maailman kuuluisimmista ja arvostetuimmista ruusujalostajista. Nyt hänen yrityksensä on vararikon partaalla. Asiaa ei auta se, että assistentti Vera on palkannut puutarhaan kolme hylkiötä, joilla ei ole minkäänlaisia puutarhuritaitoja. Kuinka ollakaan, yhdessä he kehittelevät hullun suunnitelman, joka voi muuttaa heidän kaikkien elämän pysyvästi…

”Dialogiin on ripoteltu aidosti hauskaa komiikkaa ja myös draaman kannalta käsikirjoitus etenee luontevasti. Elokuvassa on sopivasti tilannekomiikka, mutta ei sellaista liiallista kohellusta, jota usein näkee lupaavissakin ranskalaiskomedioissa. Näyttelijöistä etenkin Catherine Frot ja Manel Foulgoc onnistuvat hienosti rooleissaan.


Pandemian runtelemassa maailmassa Ruusuntekijän sanoma on lohdullinen. Elokuva käsittelee esimerkiksi luopumisen ja vaikeuksien ylittämisen teemoja. Siinä kuvataan yllättäviä ystävyyksiä ja sitä, kuinka yhdenkin ihmisen kannustus voi riittää kääntämään elämän suunnan.
Pinaudin draamakomediassa on parasta sen lämmin pohjavire ja toiveikkuus, jota ei kuitenkaan kuvata täysin epärealistisesti. Elokuva näyttää myös, kuinka nykymaailmassa perinteet jäävät usein kustannustehokkaamman tehotuotannon jalkoihin.”

★★★ Episodi

Päivitetty 30.3.2022
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
https://biosalo.fi/