Hyppää sisältöön

Laatuelokuvasarjassa Balladi valkoisesta lehmästä

9.12. - 15.12.2022
Bio-Salo

Bio-Salon laatuelokuvasarjassa 9.12. alkavalla elokuvaviikolla vuorossa Maryam Moghadamin ja Behtash Sanaeehan ohjaama surumielinen iranilaisdokumentti Balladi valkoisesta lehmästä. Liput 7€, katso tarkat esitysajat sivuilta www.biosalo.fi. Yhteistyössä Salon kaupunki, kulttuuripalvelut ja Bio-Kuva Jari Mäkilä.


”Iranilainen uutuus­elokuva pureutuu terävästi maan yhteis­kunnallisiin epäkohtiin ja naisen asemaan — IRANISSA vahditaan tarkkaan, mitä ja miten elokuvissa maan oloista sanotaan. Sensuuri on tiukkaa, mutta silti maailmalle pääsee iranilaisia elokuvia, joissa on mukana yllättävänkin terävää yhteiskuntakritiikkiä. ” ★★★★ HS

Minan elämä kääntyy ylösalaisin, kun hän kuulee, että hänen teloitettu puolisonsa olikin ollut syytön rikokseen, josta mies tuomittiin. Viranomaiset pahoittelevat virhettä ja tarjoavat rahallista korvausta, mutta mikä olisikaan riittävä korvaus menetetystä puolisosta, lapsen isästä, yhdestä varastetusta elämästä? Aivan kuin suunnattomassa surussa ja järkytyksessä ei jo olisi riittävästi kannettavaa, Mina tulee myös yhteiskunnassa heikommaksi, sillä leskenä hänellä on vähemmän valtaa kuin koskaan. Hänet on potkittu töistä, häädetty asunnosta ja painostettu naimaan tyrkky lankomies. Mina itse aloittaa hiljaisen taistelunsa kyynistä virkakoneistoa vastaan ja tekee sen itsensä ja tyttärensä vuoksi, oikeudentuntonsa ohjaamana.

Balladi valkoisesta lehmästä on koskettava katsaus iranilaiseen naisen elämään ja puheenvuoro oikeudenmukaisuuden puolesta.

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2021.

Elokuvateatteri Bio-Salo Salon kulttuuripalvelut
Päivitetty 27.9.2022
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
https://biosalo.fi/