Hyppää sisältöön

Laatuelokuvasarja: Punkkisota

24.9. - 27.9.2021
Bio-Salo

Bio-Salon laatuelokuvasarjassa 24.-27.9.2021 vuorossa vaikuttava ja koskettava elokuva Punkkisota, joka kertoo globaalista punkkitautiepidemiasta. Liput 7€, tarkat esitysajat ja paikkavaraukset sivulta www.biosalo.fi.

Punkkisota

Dokumenttielokuvassa etsitään vastausta siihen, miksi globaalia punkkitautiepidemiaa ei pysäytetä ja miksi maailma kieltää epidemian todellisen vakavuuden. Henkilökohtaiseksi tarinan tekee se, että elokuvan ohjaaja Joonas Berghäll sairastaa itse vakavaa kroonista borrelioosia.

Berghäll matkustaa elokuvassa Saksaan, Yhdysvaltoihin, Italiaan ja Ranskaan tautiin sairastuneiden ihmisten luokse, jotka kukin painivat sairauden parissa. Hän tapaa matkallaan useita kohtalotovereitaan, paikallisia lääkäreitä sekä maailman johtavia asiantuntijoita. Hän kuulee pysäyttäviä tarinoita, selvittää parannuskeinoja sairauteen ja etsii kiihkeästi vastausta siihen, miksi globaalin punkkitautiepidemian pysäyttämiseksi ei toimita maailmalla tehokkaammin. Sairautta ei oteta tarpeeksi vakavasti ja kymmenet miljoonat ihmiset joutuvat kärsimään saamatta asianmukaista ja riittävää hoitoa. Lopputulos on ajankohtainen tarina terveydenhuollon ongelmakohdista, ihmisoikeuksista ja taistelusta sairautta vastaan.

 

Päivitetty 10.9.2021
Yhteystiedot
Bio-Kuva Jari Mäkilä & Salon kulttuuripalvelut
02-7312690
https://biosalo.fi/