Hyppää sisältöön

Kurjat – Les Misérables

Su 16.10.2022 klo 17:00 - 20:15
Salon Teatteri
Tapahtuma on huomioinut täysin saavutettavuuden.
Kurjat – Les Misérables Salon Teatterissa syksyllä 2022

Pysäyttävä puheteatteriversio rakastetusta klassikosta

Ranska on polvillaan vuonna 1815. Kaltoinkohdeltu rangaistusvanki Jean Valjean vapautuu viruttuaan lähes kaksi vuosikymmentä pakkotyössä kaleeriorjana. Katkeran Valjeanin elämä muuttuu, kun hän tapaa Piispa Bienvenun ja saa uuden mahdollisuuden elämässään. Valjean haluaa levittää saamaansa hyvää muille kaupunkilaisille, mutta kaikkia hän ei voi pelastaa. Valjean kohtaa Fantinen, joka etsii turvaa ja elantoa tarjotakseen pienelle Cosette-tyttärelleen ihmisarvoisen elämä. Kohtaaminen tulee muuttamaan Cosetten elämän.

Vuosikymmenen kuluttua rakkaus ja kapina kytee Pariisissa. Cosette tapaa Mariuksen ja samaan aikaan pariisilaisopiskelijat mellakoivat traagisin seurauksin. Moniulotteisen tarinan ihmiskohtalot kietoutuvat lopulta toisiinsa. Mutta millaisia seurauksia on valinnoilla, joita näytelmän hahmot joutuvat tekemään?

Victor Hugon Kurjat on yksi eurooppalaisen kirjallisuuden suurimmista klassikoista. Se on ravisuttava kertomus epäoikeudenmukaisuudesta, mutta myös armollisuudesta ja lähimmäisenrakkaudesta. Suomen ensimmäisen puheteatteriversion on dramatisoinut Minna-Stiina Saaristo-Vellinki ja Salon Teatteriin sen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Johanna Parkkinen. Parkkisen ohjaus tutkii ihmisluonnon synkkiä ja valoisia puolia sekä arvovalintojen kauaskantoisia vaikutuksia.

Rooleissa: Arto Lindholm, Jyrki Nurmi, Sara Dahlberg, Tomas Armanto, Mikael Setälä, Martta Entonen, Eedla Höglund, Selina Pietilä, Maija Härkönen, Otso Lapila, Satu Dahlberg, Kauko Kuparinen, Anne Sarlin-Rauhala, Claudia Sakkara, Mikko Polojärvi, Jerry Sarlin, Kris Mäki, Mika Virtanen, Mikis Jaakkola, Mikko Alm, Minna Lumiaho, Pirjo Niinivirta, Sari Koskela, Sonja Leino, Timo Mäenpää, Viola Nyyssönen, Eemil Korpelainen, Aatos Höglund

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Tutustu näytelmään Osta liput
Päivitetty 14.9.2022
Yhteystiedot
Salon Teatteri
0440316055
Mariankatu 3
24100 Salo
https://www.salonteatteri.com